Десет идеи как да освежите работното място

За голяма част от хората, работното място не е особено приятно, по различни причини. При някои, заради самата обстановка, при други заради неразбрани колеги, при трети заради недобър шеф, и т.н. Въпреки всичко обаче, работата е мястото, където прекарваме много голяма част от времето си, и именно заради това, трябва да положим усилия, за да го превърнем в свежо и приятно местенце.

Символ на свежестта са зеленият цвят, и цветята. И ако работите за някой, а не сте си Вие шеф, няма как да пребоядисате стените на офиса, но пък може да вкарате вътре някоя и друга саксия с цветя. Това ще вдъхне жизненост и свежест на помещението.

Преподрете бюрото си. Колкото и да е добро настроението Ви от сутринта, когато влезете в офиса и видите бюрото си затрупано с документи, емоциите Ви рязко се променят. За това би било добре, ако подредите бюрото си – оставете си само най-спешните неща, които трябва да свършите, а тези, които могат да почакат, приберете в някой шкаф.

Ако искате целодневно да сте в настроение, би било добре да си вземете колонки за компютъра, за да може да слушате музика през деня, естествено, ако работата Ви го позволява.

Елиминирайте всичко, което Ви дразни. Ако например на стената има огромен, постоянно тиктакащ часовник, който Ви лази по нервите, махнете го. И все пак, за да сте в крак с времето, може да си вземете електронен, който да поставите някъде на бюрото си.

Закачете някоя и друга приятна картина на стените. Те ще Ви влияят положително, когато ги погледнете.
Можете също да си вземете някой симпатичен аксесоар за бюро, който да внася свежест в сивото Ви ежедневие, например аквариум, люлка на Нютон, или пък нещо друго.

Знаете, че няма по-добър лек за лошото настроение, от сладкото. За това, нека в шкафа на бюрото Ви винаги да се намира кутия хубави бонбони, любими бисквити, или пък нещо друго, което обичате.

За капак на цялата гадост, често Ви се налага да пиете кафето си студено?! Решете и този проблем – вземете си термо чаша, или пък USB котлонче, което ще поддържа кафето Ви топло, до последната глътка.

Не на последно място е и чистотата на работното Ви място – ако нямата хигиенистка, която да се грижи за нея, забърсвайте праха от бюрото си редовно. В противен случай, когато погледнете покритото с мръсотия бюро, доброто Ви настроение съвсем ще се изпари.

И не забравяйте, за свежест и приятни емоции на работното Ви място, най-важна е Вашата лична нагласа. Ако още от сутринта станете с мисълта за ужасен, натоварен ден, то вероятно той наистина ще е такъв. Ако обаче се настроите за ден, изпълнен с успех и настроение, работното Ви време ще протече гладко и неусетно.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment