Да се въведе ли задължителното гласуване през 2014 година

Няма начини да се създадат такива справедливи закони и правилата да са универсални за всички, докато Системата през годините е базирана върху насилствено отнемане на правата и свободите на мнозинството, за да бъдат обслужвани интересите на властимащото малцинство. Човечеството върви през годините, следвайки една и съща схема от йерархични нива на подчиненост, които наложително следва да се спазват от всички, без коментари или негодувание. Законите не се създават, за да се коментират, а за да се изпълняват, нали така? Е, да, ама къде ги тези универсални закони, дето да не са нарушени дори от хората, които ги създават? Няма такива. И какво означава това – че си създаваме ограничителни правила, ама сами не си ги спазваме.

Вперили лакомо очи в баницата, подаваме ножа на някой друг, който да ни определя порциона. И защо… защото сме го приели по закон, че ТАКА ТРЯБВА да се прави поне до момента на 2014-а година да си даваме вота за някой, та той, а не ние, да решава как, какво, колко и кога да благоволи да ни пусне като милостиня нещичко отгоре през тази година. И понеже алчността е човешка черта, а овластените също са хора и нищо човешко не им е чуждо, те се възползват от дадените им правомощия и си преразпределят баницата само за тях си. И какво правим ние – псуваме тези, дето сме ги овластили да решават вместо нас – това правим. Вдигаме се на протести, водим войни с властта, и за какво…. за да дадем ножа и баницата на някой друг, който отново да решава вместо нас… а дали ще продължи по същия начин през идната 2014-а година?

И как е регулирано това задължение за преотстъпване на свободата и волята ни – с демократични избори!!! И забележи – избираме отново същия вид форма на управление през годините? Някой си…. поредния сульо и пульо, който да ни управлява и да ни казва как да живее всеки един от нас?! Щото какво? Щото така било трябвало! Щото такива били законите, видиш ли! Щото такава била Системата, която движела света, а друга Система нямало измислена, ама и да се измислела, немало да работи по-добре, видиш ли! Бря, глей ‘начи к’ва логика само! Друга нямало, ама и да имало – нема да е по-добра от сегашната, дето работи само за някои.

Е, ми няма да има друга измислена, я! Първо трябва да има осъзнаване и вглеждане в посоката, в която нещата се прецакват, заради изначална заложеност на редица несъвършености и закостенелости в човешката природа. За да се създаде друг вид ред, трябва да има израстване в интелектуално отношение, ама с това лумпенизирано лутане, все в една и съща форма на управление…. скоро… дано да бъде през 2014-а година.

Още любопитни материали можете да намерите тук: http://veronique-bg.com

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment