Как да публикувам обява за продукт или услуга

Предлагането на продукти и услуги в рекламен сайт изглежда като проста задача. Регистрация, поставяне на оферта и изчакване за обаждане от бъдещ клиент. В действителност всичко е малко по-сложно. Трябва да се сблъскате с конкуренция за мнения и лоялност на посетителите. За да спечелите, трябва да се откроите в тълпата от еднотипни предложения. Как правилното писане на реклами ще ви помогне?

Ползите от публикуването на стоки и услуги по сайтовете за обяви.

Начините за информиране на потребителите станаха по-лесни и по-достъпни. Нарастващ брой източници, предлагащи да публикувате оферта в техните страници. Ползата от 90% от сайтовете остава номинална, 10% се пада върху големите портали.

Различаваме 3 предимства от присъствието на вашата компания в класифицирани сайтове за обяви:

1. минимизиране на разходите за реклама;

2. намаляване на времето за търсене на целевата аудитория;

3. фокус върху развитието на компанията.

Поставянето в райони с насочен трафик ви спестява време и пари. Позволява ви да преразпределите разходите по други важни проблеми. Например подобряване на качеството на обслужването на клиентите и обучението на специалисти. Спестените средства ще намерят достойно приложение. Освободеното време може да бъде изразходвано за осигуряване, подобряване и внедряване на бизнес процеси. По-нататъшно развитие на компанията.

Интернет притежава хиляди потенциални потребители, които днес са готови да използват вашите услуги.

Увеличаваме ефективността на офертата със 100%

Маркетолозите от Chandler and Gilbert College в Аризона (САЩ) проведоха проучване на търсенето от интернет потребителите. Събирането на данни показа двукратно увеличение на ефективността на рекламите с продадена структура на текста. Интересен факт беше, че цената на подобни предложения беше по-висока от средната пазарна. Какво не се отрази на желанието на потребителя да използва услугите на компанията.

Как да напиша обява за услуги?

Текстът за продажба е изграден на принципа на сайт с една страница. Обявата е разделена на 7 части. Всяка е свързана по смисъла с предходната и разкрива картината на предложението с нарастваща привлекателност. Първоначалната ви задача е да заинтересувате клиента. Обмислете тайната да пишете всяка част от бъдещата си обява.

1. Заглавие и кратко обяснение

Опитайте се да поставите същността на цялата реклама в кратко заглавие. Ако услугата ви се простира в рамките на определена територия, включете нейното име в текста.

Няколко примера за това как дадена оферта за услуга може да бъде озаглавена:

Портал за безплатни обяви в София;

Кърти, чисти, извозва в София;

Козметичен ремонт на апартаменти в София.

Кратко описание допълва заглавието. Тя разкрива по-подробно същността му или поставя акцент върху ползите за клиента. Подзаглавието вдъхва увереност, буди интерес и желание да прочетете съобщението до края. Помислете за пример със заглавие и подзаглавие.

2. Идентифициране на бъдещи проблеми с клиентите

Какво мотивира потребителите на стоки и услуги да търсят помощ от специалист? Какви неудобства изпитват? Опитайте се да заявите същността на проблема в 2 – 3 изречения. Говорете езика на клиента. Пишете за обективната реалност, в която пребивава. Точният удар по целта гарантира засилен интерес към вашите услуги.

3. Върнете се към комфорта

Продайте на бъдещия клиент резултата, а не процеса на неговото постигане. Създайте положителна картина в главата на потребителя. Да живееш в добре реновиран апартамент и  да носиш печалба. Клиентът е готов да плати за завръщане в състоянието на комфорт.

4. Просто и бързо решаване на проблеми

Кажете ни как точно планирате да доведете клиента до положителен резултат:

Вашето решение на проблема

гаранции, обобщени по време и характеристики;

допълнително предимство е да се свържат с вашата компания;

прости и разбираеми инструкции за получаването им;

разумна цена на услугите.

Разделете изречението на задължителни и незадължителни части. Първият се отнася до услуга, която не се различава от предлаганата от конкурентите. Последното се състои в предимствата на компанията и ползите за клиента. Опитен персонал, безплатна консултация, коригиране на всички дефекти за сметка на изпълнителя.

Опишете стъпките за получаване на пакета услуги по прост начин. Обаждане, среща, договор, изпълнение, получаване на резултата. Цената може да бъде разделена на части, което показва ползата от един или повече компоненти. Например, безплатно посещение на специалист и 15% отстъпка при подготовката на проектния план.

5. Дати и други ограничения

Учените откриха, че мотивацията не се задържа в главата на човек за повече от 72 часа. След 3 дни потенциалният клиент може да промени решението си или да отложи поръчката за в бъдеще. Трябва да го подтикнете към действие тук и сега. Посочете крайния срок, в който ползите от придобиване на услуга са ограничени от условието:

промоцията е валидна само за 1 ден;

остават само 5 места за среща със специалист;

Отстъпката важи за стоки на склад.

Всяко уточнение, което кара потребителя да се втурне. Уплашен да не пропусне добро предложение.

6. Мотивация за действие

Окончателното трябва да бъде целевото действие:

телефонна комуникация с офиса;

поръчка за обратно извикване;

обадете се на специалист;

заявка за информация относно услугата;

друга положителна реакция на потенциален клиент.

Посочете какво трябва да направи бъдещият клиент. Посочете резултата от предприетите действия. Връзка с времеви граници и допълнителни ползи е добре дошла:

Заявете обратно обаждане и ние ще ви се обадим в удобен за вас момент.

Обадете се в нашия офис веднага и получете безплатна консултация със специалист.

Споделете рекламата си в социалната мрежа и използвайте услугите с 25% отстъпка.

7. Допълнителна информация, повишаваща достоверността на изпълнителя

Добавете придружаващи документи към страницата на уебсайта на безплатните обяви. Сертификати, благодарствени писма. Прегледи на клиенти и друга информация, потвърждаваща, че на вашата компания може да се вярва.

Призивът за действие може да изисква разяснения. Например условията, при които се запазват обезщетенията. Това може да е възрастово или териториално местоположение, задължение да се произвежда или да се въздържа от нищо. Важно е да не плашите потребителя.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment