3 основни елемента от екипировката за гмуркане, които е добре да притежавате

екипировка за гмуркане
екипировка за гмуркане

Екипировката за гмуркане е доста скъпа и изисква сериозни инвестиции. Затова доста гмуркачи предпочитат да наемат екипировка при дайвинг в Созопол. Можете спокойно да наемете всичко необходимо от някое водолазно училище. Пълната екипировка включва редица елементи, които не са никак евтини и натоварват сериозно бюджета. Затова много хора предпочитат да закупят само основните части на екипировката за гмуркате и да взимат останалите нужни части под наем. Кои са трите елемента на дайвинг екипировката, които е добре да закупите?

Маска

Много експерти твърдят, че маската е вероятно най-важната част от оборудването на всеки гмуркач. Главното изискване е маската да пасва отлично, което понякога е трудно постижимо, ако използвате екипировка под наем. При дайвинг в Созопол е препоръчително да използвате лична маска, която ще ви осигури безпроблемно гмуркане. Немалко хора предпочитат да закупят и още една резервна маска.

Плавници

Плавниците се предлагат в огромно разнообразие от видове и стилове. Тяхната смяна може изцяло да промени начина, по който плувате. Гмуркачите привикват към нивото на съпротивление и усещането, предоставяно от даден чифт плавници. Ако използвате едни и същи плавници при всяко гмуркане в Созопол, вие ще имате възможност да подобрите уменията си и ще привикнете към тях, което ще ди даде по-голяма увереност. В случай, че използвате плавници под наем, това ще се случи по-бавно и по-трудно. Не забравяйте също, че в даденото водолазно училище може да не разполагат с конкретния модел плавници, които вие предпочитате да използвате.

Шнорхел

Шнорхелите са част от оборудването за гмуркане, което осигурява безопасност, но много гмуркачи ги използват, за да се спускат под вода без кислородна бутилка. Възможно е предлаганите от дайвинг школата или клуба шнорхели да не съответстват на вашите нужди и изисквания. Обикновено шнорхелите под наем не са особено качествени, затова е препоръчително да отделите средства и да си закупите ваш личен шнорхел.

При дайвинг в Созопол можете да разчитате на екипировка под наем, но трябва да знаете, че това крие редица рискове, включително неподходящо за вас оборудване, недостатъчно високо качество и т.н. Тъй като закупуването на пълна екипировка за гмуркане е доста скъп начинание, което не е по силите на всички. Именно затова много гмуркачи предпочитат да си закупят само някои основни елементи, като маска, плавници и шнорхел, и да наемат останалите елементи на оборудването.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment