10 малки тайни за стилът на успеха

10 малки тайни за стилът на успеха Бизнес и финанси

Истината е, че има огромно значение как изглеждаш! Хората преценяват външния вид, понякога умишлено, понякога без дори да се замислят. В някой бизнес области е много важно колко си стилна, а в други дали ти липсва стил, а пък в трети – доколко успяваш да си придадеш професионален вид.

Дизайнерката на Фешън Кактус  Ели, дава 10 правила за стил, които ще ви помогнат в повечето работни ситуации

10 малки тайни за стилът на успеха.

Трябва да се обличаш в зависимост от работата, която работиш. Да, знаеш, че е така. Забележи как се облича шефа ти? Той или тя трябва да е примера, не колегите ти. Работата ти може да дава възможност да се обличаш по-спортно в петък, но това не означава, че трябва задъжително да избираш подобно облекло.

Инвестирай в страхотна чанта. Да, дизайнерска, скъпа чанта. Може да не е от ранга на Луиз Вютон, но нека е от естествена кожа, причина, без гореми емблеми и без реплики на известни марки. Размерът на чантата, трябва да подхожда на твоята фигура.

Купи си скъпи обувки. Повечето жени, с които се сблъскваш професионално ще забележат обувките ти.  Макар мъжете да твърдят, че не забелязват, на подсъзнателно ниво обръщат внимание и винаги забелязват олющени токчета и очукани носове.  Два чифта качествени обувки са достатъчни за начало. Едните да се черни, а другите цвят пудра – класика, универсални за всеки тоалет. Избери средно висок ток, с който да се чувстваш удобни през целия работен ден. С времето ще допълниш колекцията и други цветове. Може да се възползваш от разпродажбите в края на сезона или в седмицата на Черния петък.

Ако подменяш гардероба си във връзка с новата работа, която започваш, непременно си определи бюджет. Бюджет за дрехи, за чанта/и, за обувки, за бижута и аксесоари. Можеш да заложиш на класически дрехи, които са взаимозаменяеми елементи (пола, панталони, ризи, блузки, рокли), но задължително отдели пари и добави модни аксесоари!

Купувай дрехи, които ти стават. С дрехи, които ти стягат или не ти стоят добре, изглеждан непрофесионално и това е една доста често допускана грешка при дамите в бизнеса. Търси стил, който да отива на тялото ти.

Не ходи на работа с пухенка през зимата. Ако искаш да изглеждаш професионално имаш нужда от класическо палто в черно или цвят камилска вълна. За по-топло време – връхната дреха може да е шлифер.

Направи си сериозна прическа. Прическа, която казва, че си тук за да работиш, че сутрин правиш много повече отколкото да приглади косата си назад. Непременно следи краищата на косата ти да са оформени и да не цъфтят. Можеш да направиш абонамент в някой удобен за теб салон, където ще се грижат за косата ти на преференциална цена.

Оформи веждите си при професионалист. Веждите са рамката на лицето ти, не прави компломис с това. Подчертавай ги всеки ден с молив или сенки за вежди.

Изработи си характерен грим. Това не означава да не експериментираш и да не се забавляваш, особено вечер, но когато наречеш даден вид грим твой, той ти придава тежест и изтънченост. Например Ким Кардашиан е прекрасна, но въпреки това тя много държи на грима си. Каквото и да избереш за своя запазена марка, не е нужно да е сложно.

Относно парфюма – избери лек, подходящ за сезона парфюм. Много хора мразят да бъдат обвити в ароматни облаци и силни миризми на работното си място, други имат алергии.

Не се колебай да заслепиш. На някой работни места все още се налага да си консервативно облечена. Въпрек това, намери аксесоар, който ще те накара да заблестиш!

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment