Практически съвети за успешна покупка на имоти без посредник

Притежаването на собствен дом е едно от най-желаните неща от всеки човек, но трябва да се притежават достатъчно познания, за да се направи покупката на имоти без посредник така, че в крайна сметка да сте доволни от нея. Вложете малко усилия, за да си гарантирате, че процесът ще премине без сътресения от началото на търсенето до сключването на сделката по покупко – продажбата. Ето няколко полезни препоръки, които ще ви бъдат от голяма полза:

  1. Преценете добре, дали има смисъл да направите покупка на имот или е по-добре просто да наемете такъв. Това зависи основно от вашата работа и ако тя е свързана с постоянно пътуване и местене от град в град, тогава придобиването на собствено жилище може да бъде безмислено. Ако обаче сте се установили в даден район, тогава инвестирането във собствен имот е по-доброто решение.
  2. Трябва да вземете решение от какво имате нужда. Понякога, притиснати от липсата на достатъчно финансови средства, много от хората предпочитат да купят по-малко жилище, но това не е най-доброто нещо, тъй като в последствие се вижда, че за едно семейство такъв тип имоти не са достатъчно удобни.
  3. Разгледайте различните предложения за продажба на имоти, вижте разположението им, сравнете цените им. Добре е да отидете на място и да огледате сградите, в които се намират имотите. Добра идея е да помолите някой от живущите в тях да ви дадат информация дали често се налагат непредвидени ремонти, каква е шумоизолацията между отделните апартаменти и други, които могат да окажат влияние на начина ви на живот. Разгледайте квартала, той не е без значение, тъй като удобствата, които той може да предостави не са без значение. Наличието на близък хранителен магазин е най-необходимата „екстра“, за която трябва да погледнете.
  4. Вижте дали в сградите има гаражи или паркоместа, мазета и / или тавани. Тези неща не са без значение, когато търсите сигурност и удобство.
  5. Уговорете си огледи със собствениците, за да видите имотите, които сте харесали по снимките им в обявите. Така ще се ориентирате по-добре за нещата от първа ръка. Вижте цялостното оформление на предлаганите имоти, брой спални, бани, кухненско обзавеждане и места за съхранение на личните вещи.
  6. Не бързайте с покупката. Направете колкото се може повече огледи, преди да се спрете на желаният от вас дом. Не позволявайте на брокери и агенции да се опитат да ви предложат услугите си. Много по-добре е да положите сами малко усилия, за да направите покупка на имоти без комисионна. Не си струва да правите излишни разходи, тъй като инвестицията и без това е достатъчно сериозна.
  7. Посетете имотите, които са отговорили на изискванията ви през различни часове на деня, за да проверите трафика, дали се получават задръствания, вижте има ли места за паркиране, нивата на шум и други. Това, което изглежда като тих и спокоен район по обяд, може да се превърне в истински кошмар в пиковите часове, така че този съвет не е за пренебрегване.
  8. Когато се спрете на даден имот, отправете оферта на собственика му. Почти никога не се постига моментална сделка, така че бъдете готови за преговори. След тяхното приключване, остава само срещата с нотариус и прехвърляне на собствеността.

Още съвети и препоръки можете да откриете на saveti.imotifree.bg

 

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment