За доверието в онлайн магазините

Много от вас сигурно са особено предпазливи в покупката на стоки по Интернет  И с пълно право. Във виртуалното пространство има хиляди търговци, предлагащи разнообразни артикули от всяка точка на света. Тук може да прочетете повече за основните неща в един онлайн магазин за дамски дрехи, по които може да съдите за неговата надеждност и да имате гаранция, че ще бъдете напълно удовлетворена.

Ако в един магазин стоката не е налична или срокът на доставка е прекалено дълъг  – например от порядъка на 2-3 седмици, това може да е индикация че магазинът е прекупвач от типа на дропшипинга, т.е . стоката се поръчва от дистрибутор или друг онлайн магазин едва след вашата заявка. В този случаи, може да се предположи че цената на която ще закупите е в пъти над цената на оригиналният дистрибутор.  Все пак при някои случаи има изключение – например ако стоката е нова или с повишено търсене е нормално срокът за доставка да бъде по-дълъг.

Тъй като клиентът физически няма как да пипне, разгледа и пробва стоката, присъствието на максимално много информация в сайта е от особено значение. Снимките трябва да са качествени и големи, с цел да се виждат максимално много детайли. Особено важно при продажба на женски дрехи е образът да е ясен, и да присъстват поне 3 снимки с прилично качество.  Информация за самият търговец също трябва да присъства – фирма, адрес , телефон и е-мейл. В противен случай, може да сте сигурна, че има нещо нередно.

Според закона за защита на потребителя – всеки потребител има право да върне закупената стока, ако не е удовлетворен от нея. Това трябва да е изрично упоменато в условията на ползване, като след връщане търговецът трябва да възстанови сумата обратно. Освен това много внимателно четете условията в сайта, включително и тези със ситния шрифт. Понякога недобросъвестни търговци умело успяват да прикрият недобросъвестните си практики точно в този раздел. Например, често се случва фирмата да е регистрирана и да оперира от съседна държава а разходите за връщане да са много големи. В този случай потребителят е силно ощетен.

Много клиенти се чувстват несигурни, когато се налага да пазаруват с кредитна карта и дават персонална информация за себе си. Затова някои търговци, предлагащи дамски дрехи онлайн са предоставили възможност и на нерегистрирани потребители да направят поръчка. По отношение на заплащането, в България все още е много  популярно плащането с наложен платеж – т.е. клиента плаща в момента на получаване, като понякога има възможност да тества и върне дрехата преди да плати. По този начин напълно се елиминира риска от измами.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment