Здравословната грижа за комбинираната кожа

Когато кожата ви има мазна, суха или нормална област, тя се квалифицира като комбинирана. Причината за комбинацията на тези области се дължи на хормонални или генетични фактори, които причиняват свръх активни мастни жлези в определени нейни области. Най-често комбинираната кожа включва мазна Т-зона, очертана от челото, носа и брадичката.
Грижата за този тип кожа се различава много от тази за мазната или сухата кожа. Ако имате комбинирана кожа не е необходимо да закупувате скъпи козметични продукти, а вместо това заложете на био козметика, която в състава си има бадемово масло, масло от пшеничен зародиш, жожоба и други. Следвайте нашите съвети за естествена грижа за кожата и тя ще ви се отблагодари със здрав и сияен външен вид.

Био козметика

Био почистващи продукти

Почистете кожата си, като използвате хранителни продукти или био козметични продукти.
Един отличен естествен почистващ продукт за този тип кожа е суровият мед, в най-чистата му форма. Той има свойства да изцели кожата ви и да помогне на сухите ѝ зони да задържат влагата. Медът има успокояващ ефект и е богат на минерали, витамини и антиоксиданти. А антисептичните му свойства ще ви помогнат за борбата с акнето в мазните области на кожата ви, като намалят бактериите в тях. Има много серии био козметика, в чийто състав има мед, както и други благоприятни съставки за кожата, които по естествен начин се грижат за нея, без да дразнят или утежняват излишно.

Натурален тоник

Тонизирането на кожата е важна част от ежедневната грижа за кожата. То е от особена важност за комбинираната кожа, тъй като помага за постигане на баланс в нея. Тоникът отстранява остатъците от почистващите препарати, разпределя излишния себум от мазните области и леко овлажнява сухите зони. Направете си тоник – тоник от разтвор(сок) от краставица и дестилирана вода и го нанесете върху почистената си кожа с памучен тампон.
Други отлични натуралните тоници и са розовата вода и някои хидрозоли. Лимоновия сок има стягащо и изсушаващо действие спрямо кожата, за това трябва да се внимава с неговата употреба. Имайте предвид, че стягащите продукти отнемат от мазнината по кожата и когато това е повече отколкото трябва, кожата ви на свой ред започва да произвежда масло, за да замести тази загуба.
Ако нямате време сами да си забърквате тоник можете да се доверите на био козметика и тоник, в чиито състав присъстват именно тези съставки, които имат доказано благоприятно действие върху кожата. На пазара има наистина голямо разнообразие, но ако търсите наистина качествени продукти в каталога с био козметика на GreenTown.bg ще откриете изключително богат избор, с гарантирано качество от топ производители.

Био овлажнители

Използвайте естествен глицерин, които е получен от дестилацията на масла, за да овлажните вашата кожа. Смесете глицерин с дестилирана вода в съотношение 1:4 и с помощта на пръстите си с лек масаж го втрийте в нея. През студените месеци на годината към овлажнителя добавете капка бадемово или лавандулово масло, за да запечатате влагата в сухите й участъци. Експериментирайте с различни видове масла. Някои от тях са по-тежки, а всяко от тях си има свой уникален аромат. Глицеринът не предлага ефективна защита от слънце; но на пазара има качествена био козметика, която съдържа слънцезащитен фактор. Тези слънцезащитни продукти обикновено съдържат цинков оксид или титанов оксид вместо химически съставки. Освен това има и био козметика с овлажняващ ефект, с помощта, на която няма да ви се налага сами да си приготвяте хидратант за вашата кожа. Предимството от употребата на био козметични продукти е, че те не съдържат химични съединения, парабени, силикони, сулфати, фталати и други вредни за здравето неща. Вие получавате качествени продукти, които са произведени и преминали през строги тестове, гарантиращи тяхното отлично качество.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment