Здравословна светлина с лед лампи

Осветлението с лед лампи се очертава като една изключително сложна технология, съчетаваща науките за светлина и цвят, имаща потенциала да предостави много функции, които преди това са били недостижими в една система за осветление. Разнообразието от лед лампи се увеличава непрестанно – това включва светодиодите, доставяйки комбинация от електрическа до фотометрично преобразувана енергия (ефективност), оптична ефективност и лекото на управление, който е повече от всичко, което флуоресцентните и HID източниците на светлина могат да предложат взети заедно. Лед осветлението е дигитално адреситуемо, лед лампи могат да се свържат с устройства за контрол и други тела, за да се даде възможност за централизиран контрол и обратна информация за максимални икономии на енергия.

led-lights

Светодиодът по същество е полупроводник „чип“, който е много подобен на тези, които се използват в компютърното и комуникационното оборудване, от гледна точка на начина, по който изглежда. Като такъв той позволява на други части и елементи, като микроконтролери и интегрални схеми за мрежови комуникации, да бъдат добавени към осветителния модул, движещ осветлението от елементарна технология, която просто се включва и изключва, до по-комплексна технология, имаща възможност да осигури намаляване на разходите и ползи за здравето.

Сензор за отчитане на обкръжаващата светлина като допълнение към лед лампите

Сензорът за отчитане на обкръжаващата светлина, или ambient light sensor (ALS), отчита количеството светлина, която е около него, което позволява общото осветяване на пространството да бъде намалено, когато друг източник на светлина бъде налице, като например дневната светлина от слънцето. Този сензор ще подобри качеството на светлината от лед лампите като осигурява на потребителя най-здравословното количество  светлина. За неголяма сума можете да снабдите лед осветлението си с този изключителен сензор. С течение на времето сензорът е подобрен до такова ниво, че днес той използва по-малко от 1µA ток, има обхват от 0,1 lux до 100,000 lux, за да покрие повечето приложения и осигурява IR и UV блокиране, за да се премахне всяка ненужда светлина в невидимия спектър от действителните стойности на системата. В допълнение, сензор, който отчита цвета на околната светлина позволява тониране на RGB LED осветителни системи.

Сензорите за отчитане на обкръжаващата светлина се използват като контролери за задно осветление във всякакви LCD дисплейни приложения, от потребителска електроника до автомобилостроенето. Тъй като автоматично регулират яркостта на дисплея, те могат да съхранят живота на батерията, което е ключово предимство при мобилните устройства. В допълнение, тези сонзори работят добре с всички източници на светлина от естествена слънчева светлина до флуоресцентна или такава от крушки с нажежаеми жички.

Тези сензори за отчитане на обкръжаващата светлина са много полезни за здравето, а именно за очите на потребителите. Това е така, защото практически погледнато тези сензори за светлина съвпадат с изискванията, които има човешкото око. Това е наистина сериозно откритие, което ще намали и дори премахне напрежението в очите. Лед лампите сами по себе си излъчват светлина, която се доближава да дневната и по този начин намалява напрежението в очите. Като се комбинира лед осветлението със сензор за светлината, ефектът става още по-голям.

Ако имате нужда от лед лампи за вашия дом или офис, не се колебайте, а поръчайте директно онлайн от магазини като vikiwat.com.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment