Защо подаряваме картички за рождения ден

В днешно време изпращането на съобщение за рожден ден във Facebook или Whatsapp може да изглежда като по-лесен вариант, отколкото да изпратите на любим човек физическа поздравителна картичка. Да, все повече от нас разчитат на технологиите в ежедневието си и ги използват, за да общуват редовно с другите. Това обаче не трябва да означава, че трябва да изпратите на членовете на семейството или приятелите си безлична електронна картичка.

Персонализираната картичка за рожден ден е прекрасно допълнение към подарък. Физическата картичка също показва, че сте отделили време и усилия, за да излезете и да я закупите, вместо просто да изпратите съобщение от телефона.

Защо да избираме оригинални картички за рожден ден

Дори ако ви напомнят за рожден ден с известие във Facebook, трябва да опитате да бъдете оригинални, като им изпратите физическа картичка. А ако не можете, то изберете от някой уникален модел картичка за рожден ден от PozdraviMe.com, например, където изборът от дизайни показва, че сте мислили за този човек, като обръщате внимание на стила и посланието.

Сантиментален подарък сам по себе си, те могат да бъдат пазени с години. Отвъд времето, можете да погледнете картичка за рожден ден от роднини, които оттогава са починали, или от хора, които вече не са в живота ви. Това е сладък символ на всеки рожден ден, който имате. Ще бъде жалко да не отвърнете на жеста, когато дойде време за специалния празничен ден на любимия човек. Често приемаме любимите хора за даденост и съжаляваме за броя на физическите предмети, които имаме от тях, за да ги запомним – точно тук може да дойде на помощ картичката за рожден ден.

Да, съобщение в социалните мрежи може да остане във вашата времева линия завинаги, но наистина ли е знак, че сте отделили време да си спомните за днешния празник? Дори ако това е дълго съобщение, изпълнено с емоджита, то просто не съответства на радостта, която те ще получат от отварянето на картичка, за която сте отделили време да изпратите.  

Facebook или друга онлайн платформа може да е подходяща за тези, с които не сте страхотни приятели, но не трябва да се използва за тези, на които наистина държите. Ако наближава рождения ден на майка, баща, роднина или най-добър приятел, започнете да мислите за направа на картичка за рожден ден.

История на картичките за рожден ден

Поздравителните картички датират от древната китайска и египетска история, като начин за изпращане на добра воля към хората около тях. Тъй като поздравителните картички в Китай са под формата на ръкописни желания на ролка от папирус, традицията започва да се разпространява в страните. Развивайки се от новогодишна картичка до Великден, Свети Валентин и рожден ден, това е бил първоначалният начин за празнуване на повод преди даването на подаръци. В началото на 15-ти век този нов начин за празнуване на специални поводи идва в Европа и бързо се трансформира в това, което е днес.

Все още не е известна първата картичка за рожден ден, която в била изпратена. Ясно е обаче, че през годините тази традиция се е превърнала във важно забавление – независимо дали става дума за 1-вия или 100-ия рожден ден на любимия човек.

Споделяйте картички от PozdraviMe.com

Ако рожденият ден на любим човек бързо наближава, покажете му колко много означава за вас с красива картичка от колекцията в PozdraviMe.com, където ще откриете както за рожден ден, така и картички за имен ден и всякакъв друг повод и празник в годината. С богатото разнообразие гарантирано ще намерите идеалната картичка за тях – без значение каква е възрастта или личния им вкус.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment