Защо трябва да опитате диамантените гоблени – красива смесица между мъниста и рисуване

Ако търсите ново занимание, с което да подобрите уменията си, защо да не опитате с диамантени гоблени? Възникнала в Азия преди повече от десет години, тази своеобразна форма на изкуство набира популярност сред любителите на занаятите, които търсят творчески отдушник, особено по време на локдауна преди години. Хората, които го практикуват, описват реденето на диаманти като успокояваща дейност, която изисква минимални усилия, но може да бъде силно пристрастяваща. Също така подчертават, че то насърчава релаксацията, облекчаването на стреса и подобрява цялостното психично здраве. Струва си обаче да се отбележи, че реденето на елмазени гоблени няма нищо общо с традиционната работа с четка.

И така, какво точно представлява диамантения гоблен? Това е синтез между бродиране с кръстат бод и рисуване по номера. По същество се нанасят стотици искрящи диамантчета от пластмаса един по един с помощта на апликатор върху лепило, кодирано по цветове платно. Крайният продукт е ярък, блестящ шедьовър. Можете да рамкирате всяко произведение и да го изложите на работното си място, да го подарите или да го запазите за собствено удоволствие.

Основните неща включват платно, лепило, апликаторна писалка, поднос и восък. Тези диаманти са плоски от едната страна и заоблени отгоре и са сравними с работата с мъниста.

Как да “рисуваме” с диаманти

В началото отворете платното и го поставете под нещо тежко, например под купчина книги, за няколко часа или за една нощ. Това ще помогне за изправянето му. След като се изправи, разстелете платното (за предпочитане върху подложка с LED светлина), след което отлепете малка част от пластмасовото покритие, за да работите върху малка площ. Внимавайте да не го махнете докрай, тъй като това предпазва лепкавото платно. Сега ще започнете да работите с писалката. “Използвайте кодовата таблица върху платното, за да съпоставите символа със съответния цветен код на диаманта, след което намерете съответната торбичка с диамант”. Изсипете част от диамантите в тавата, след което леко разклатете тавата напред-назад, така че да застанат по правилен начин за вземане. “По този начин ще ви е по-лесно да избирате диамантите с апликаторната писалка”.

След това вземете писалката за рисуване на диаманти и я потопете няколко пъти във восък. “Правете това, докато върхът има малко восък”. “Използвайте писалката, за да вземете диамантено мънисто и поставете камъчето върху съответния символ и продължете да добавяте цвета, с който работите, върху платното. Не е необходимо да потапяте писалката във восъка при всяко камъче, тъй като тя ще събира диаманти доста време, преди да се наложи отново да вземете восък.” Когато приключите с първия участък, откъснете друг участък от покритието и продължете с него, докато не приключите. Остава само да поставите рамката и да изложите творбата си у дома.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment