Защо смешните и странни PPC реклами работят?

February 5, 2014 | Автор: | Публикувано в SEO оптимизация

Мечтата на всеки ръководител на PPC кампания е да създаде реклама, която ще е следващият клип, за който всички говорят. Целта им често е тяхната целева страница, където е поместена PPC рекламата, за да стане много споделяна в социалните мрежи, като Facebook, Twitter, Google+. Повечето ръководители на кампании се обединяват зад мнението, че е много по-добре да се създават образователни клипове и текстове, които ще продължават да интересуват потребителите, след като времето за акцията вече е изтекло.

Все пак от време на време в интернет сякаш всички гледат и споделят само един клип за около два –три дни. Това означава, че те практически се само рекламират. Едно е сигурно – всички тези PPC реклами са невероятно смешни. Днес ще разгледаме най-смешните от тях. Този кратък анализ може да ви помогне да създадете идеалното съдържание за следващата си PPC кампания.

1. Видеото, което рекламира ароматизиращ спрей за тоалетна (PooPourri: Before-You-Go Toilet Spray). Видеото, което е част от тази PPC кампания, е много смешно, но и доста убедително. Започвате да се чудите как сте оцелели, преди за разберете за тази PPC кампания. И така – какво кара тази PPC реклама да работи толкова добре? Тя беше достигнала 9 млн. гледания само 2 седмици, след като беше публикувана в YouTube.
Истината е, че тази PPC кампания е адресирана към тийнейджъра, който живее във всеки от нас. Това ще е смешна тема, без значение на каква възраст сме. Някъде в нас тийнейджърът се смее до болка.
2. Видеото, което рекламира ножчета за бръснене (Dollar Shave Club) – Тази PPC реклама е наистина много забавна, а освен това тя успява да поднесе и всичката необходима информация, от която се нуждае потребителят. Тя вероятно е достигнала до вас, след като някой приятел ви е пратил линка. Има много причини, поради които тази PPC кампания е толкова успешна. Тази реклама притежава хуморът, койtо направи Family Guy култов – неочаквана и странна.
3. Moon Cup vs. Tampon Rap Battle – За да продължим странната и неудобна тема с банята като PPC реклама, нека представим още един разтърсващо смешен клип. Тази кампания отново предоставя всичката информация за продукта по един необикновен начин, който няма да ви остави безразлични. Това е реклама за епичната рап битка между два дамски продукта. PPC маркетингът е наистина смешен, а никой няма да устой и на пленяващата мелодия. В един момент ще се окаже, че вие правите маркетинга им вместо тях.
4. PPC рекламата на Кmart – Ship My Pants. Тази PPC кампания е наистина голяма крачка към разчупване на нормите от страна на компанията. Тази акция работи чудесно, защото в нея има хитра игра на думи. Тя е едновременно много остроумна и доста забавна.

Обобщение
Всички тези PPC кампании имат няколко общи характеристики по между си. Те са наистина много забавни и неочаквани. Според данните те са увеличили трафика си със средно по 15%. Това е чудесна възвръщаемост в света на PPC рекламата. Разгледаните в този материал PPC реклами са само на видеа. Но има и чудесни примери, които представят идеалния маркетинг чрез снимки. Вие най-добре познавате аудиторията си, както и бюджета, с който разполагате за своите PPC реклами.

Оставете своя коментар

Трябва да влезете в сайта за да оставите своя коментар.