Защо са ви нужни счетоводни услуги?

Да, вие сте собственик на малък бизнес и може би то до този момент сте успявали успешно да управлявате своите финанси. Също така съществуват много софтуерни програми, които правят това възможно, дори само с известно количество финансови знания и опит.
Но когато вашият бизнес, както и печалба започне да нараства с желаните темпове, тогава за вас може да се окаже трудна задача да се справите с отчетността на финансовото ви състояние, ако не притежавате специфични знания за тази цел. Това особено се отнася до правни и данъчни въпроси и ако сте смятали, че може да се справите, без да потърсите счетоводни услуги от специалист, то следните признаци ще ви опровергаят, че се налага да наемете счетоводител.

Не сте запознати със счетоводните термини, фрази и понятия. Да, ако става въпрос за нещо съвсем елементарно, вие може и да се справите с базовото счетоводството, но наличието на много счетоводни термини, ежегодни промени в изискванията на законите и данъците, са само част от нещата, с които професионалният счетоводител е наясно и може да борави. Вие няма как да сте наясно на сто процента какви данъци ви се налага да плащате, а и е нужно да се проверява непрестанно дали не са приети и настъпили някакви промени във вашата сфера на бизнес. Не е нужно вашата фирма да пострада в последствие, поради вашето незнание и погрешно считане, че може да се справите с тази реално никак нелека задача.

Дори да сте човек, който е учил счетоводство на даден етап от живота си, било в училище, университет или на курс, или по някаква причина сте прекъснали това обучение, но имате основата, която ви дава увереност, че може да се справите сами, все пак обмислете нещата и от друга гледна точка. Воденето на счетоводство на фирмата, следене за приходите и разходите, за данъците и законите, е задача, която отнема доста от вашето време. А вие сте вече собственик на бизнес и като такъв, имате много други цели и задачи, върху които да съсредоточите своите усилия. Наемането на професионалист в областта на счетоводните услуги ще ви даде възможност да се съсредоточите повече върху това как да разраснете и да печелите повече от вашия бизнес, какви иновации и подобренния да приложите, да сплотите и обучите вашите служители, както и изпълнението на много други развиващи задачи.

Още по-немислимо е да се справите без счетоводител, ако сте решили да работите с бизнес партньори от други държави. Дори само като изпълнител и предоставящ даден вид услуги, вие подлежите на данъчно облагане и няма как да сте наясно със специфичните нормативно данъчни изисквания при такъв тип дейност, както на нашата държава, така и със законите, наредбите, препоръките и изискванията на другата държава или страна, не зависимо дали е членка или не на Еверопейския съюз.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment