Защо оптимизацията за локално търсене е толкова важна?

Въпреки силата и потенциала на локалното търсене много малки фирми все още дори не разполагат със сайт. Освен това е направо невъзможно да ги намерите в онлайн бизнес директория. Някои от тях дори нямат актуална страница в Google Места.

Защо се случва това?
Собствениците на малки фирми трудно предприемат големи промени в маниера си на работа. Това означава, че те дори се съгласяват трудно да си направят сайт. Тяхното присъствие в интернет е равно на нула. Което пък си е чиста лудост в днешно време. Може да се каже, че те седят на златна мина, без да я разработват.

Местните потребители
Търсачките промениха начина ни на живот. В днешни дни, когато някой търси водопроводчик, няма да грабне телефонния указател (ако изобщо все още се произвеждат). Вместо това всеки ще отиде до компютъра си и ще осъществи локално търсене. Може дори и да използва смартфона си.
Когато потребителите напишат своята заявка, Google ще им покаже опциите в близост до мястото, където живеят . Така че, ако не сте включени в Google Места, или не сте попълнили данните за контакт на вашия сайт, шансовете да се появите в местните резултати клонят към минус безкрайност. Потребителите от вашия район търсят вас, докато четете това – покажете им как да ви намерят.

По-добре от PPC кампания
Много специалисти, които се занимават с изследвания в тази сфера, могат да изтъкнат предимствата на оптимизацията за локалното търсене пред провеждането на PPC кампания. Започването на PPC кампания означава влагането на много средства, а оптимизацията за местно търсене изисква много мисъл.
Предимството на стратегията за локалното търсене е, че тя дава по-трайни резултати. Това означава, че Pay per click кампанията може да донесе много позитиви в краткосрочен план. Оптимизацията за местно дирене ще помогне на малкия и средния бизнес да спечелят име и да изградят авторитет в средите на потребителската общност.

Книга за похвали и оплаквания
Регистрацията на малкия бизнес в директориите, които подпомагат локалното търсене, дава възможност на клиентите да споделят мнения за вас онлайн. Това е мощен инструмент за набавяне на съдържание и подкрепа за авторитета на фирмата ви.
Google автоматично поставя линк към препоръки и отзиви на клиенти в рамките на своето локално търсене. Докато сте в състояние да осигурите качеството на продукта или услугата, класирането в локалното търсене ще се превърне в платформа, която потребителите използват, за да похвалят вашия бизнес.
Търсачките използват тези потребителски мнения в своя алгоритъм за класиране в местното търсене. С положителни мнения и високи оценки не би било проблем да изпреварите конкуренцията си.

Време и усилия
Оптимизацията за локалното търсене изисква време и усилия. Все пак това е много силен и сигурен начин да намерите нови и заинтересовани клиенти. Динамиката на маркетинговия пазар изисква бързата реакция на малкия и средния бизнес. Въвеждането на последните обновления в света на оптимизацията за локалното търсене няма да ви костват много пари. Единственото, което трябва да им посветите, е своето време и добри идеи.
Мониторингът на информацията за вашия бизнес е много важен. Това е един от начините да си набавите и нови идеи за споделяне на съдържание, което ще е интересно и полезно на вашите клиенти.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment