Защо натуралната козметика L’erbolario е по-добра за вашата кожа?

Безспорно няма никакво съмнение, че когато избираме храната си ние винаги искаме най-доброто и за това избираме натурални и органични продукти, които са с гарантирано качество. Трябва да бъдем също толкова взискателни и към продуктите, които използваме върху кожата си всеки ден. В това число влизат парфюми, козметика, дезодоранти, хидратанти, ексфолианти и много други. Нека не забравяме, че красотата на нашата кожа се крие не само в това какъв начин на живот водим, каква храна консумираме, но най-вече и на козметиката, която използваме. Именно за това дерматолозите препоръчват да се използва предимно натурална козметика, в която няма следи от химикали и токсини.
Днес за наш късмет на козметичния пазар се предлага голямо разнообразие от био и натурална козметика на различни доказани марки като една от тях е и L’erbolario.

натурална козметика l'erbolario

Защита на кожата
Като най-големият орган на тялото, всеки ден кожата ни поглъща не само много хранителни вещества, но също така и редица токсини. Тъй като кожата ни действа като защитна бариера на организма ни срещу тези токсини, е толкова важно да знаем какви продукти използваме. Така например дерматолозите изцяло отхвърлят идеята за употреба на козметика с парабени или фталати, които водят до сериозни смущения. Освен, че тези отрови могат да причинят репродуктивни проблеми, те също така са свързани с повишен риск от появата на рак. За това е препоръчително да се използват биопродукти като натурална козметика L’erbolario, в която няма следи от токсични съставки.

Ползите от натуралните съставки
Много от нас може да използват до 10 продукта за грижа за кожата всеки ден, от които почти всички са пълни с токсични химикали. Употребата на натурална козметика в ежедневието свежда до минимум излагането на кожата на вредни токсини, а това ще помогне на кожата ни да бъде по-свежа и с младежки вид дълго време.
Според едно скорошно проучване, употребата на натурална козметика може да помогне за лечението на хиперпигментация и възпаление, а според друго тя може да помогне при фотострареене – увреждането на кожата, причинено от слънчевите лъчи достигали до кожата ни през целия ни живот.

Какви съставки има в продуктите за грижа за кожата?
Процесът на разработване и въвеждане на продукт за грижа за кожата на пазара може да бъде обвит в истинска мистерия и понякога няма регулация от съответните органите, а това крие сериозно рискове. Всъщност колкото и странно и невероятно да ви звучи, FDA невинаги е необходимо да одобри какви съставки се добавят към козметичните продукти и тези за лична хигиена.
Това е тотална грешка, която може да има сериозни последици, защото много хора злоупотребяват и произведената от тях козметика може сериозно да увреди кожата на потребителите.

Именно поради тази причина много компании в това число и италианската L’erbolario се разграничават от тази практика и предпочитат да произвеждат натурална козметика, която е съставена изцяло от природни продукти, които поддържат тялото чисто и спомагат за водене на един по-здравословен начин на живот. Именно поради тази причина всички продукти с марка L’erbolario не съдържат вредни химикали и консерванти. Всички съставки са внимателно подбрани от природата и са антиалергични. В тях няма ГМО и никога не са изпробвани върху животни.
Именно такава трябва да бъде цялата козметика, която се предлага на пазара, за да могат потребителите спокойно да се грижат за своята кожа, без да се притесняват, че вместо да запазят своята красота, те могат да си навредят с некачествен продукт.

Помислете добре, преди да закупите следващия път вашата нова козметика. Не е ли време да опитате нещо по-добро за вашата кожа, здраве и красота?
В края на краищата нашата основна мисия е да запазим красота, здравият и сиян вид на кожата си максимално дълго време, а с натуралната козметика L’erbolario това е напълно постижимо.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment