Защо енергоспестяващите крушки са идеалното осветление за дома?

Енергоспестяващите крушки са изобретение, което е променило света. Това са компактни флуоресцентни лампи и могат да се срещнат под този термин. Енергоспестяващите крушки са направили своя дебют в далечната 1985 година. Те са първата алтернатива на крушките с волфрамова жичка, които и до днес могат да се намерят в много домове в различни точки на света.

ene

Процесът на усъвършенстването

В началото трябва да се отбележи, че първите енергоспестяващи крушки са работели малко тромаво. Поради тази причина много от потребителите са ги намирали за неудобни и непрактични, съответно според тях не е имало и място за сравнение с класическите крушки. Те не са били в състояние да осигурят толкова ярка светлина, колкото крушката с нажежаема жичка. Освен това, по време на работа енергоспестяващите крушки не са били толкова тихи, колкото са днес.

 

Пътят на промените

В този момент трябва да се акцентира на факта, че енергоспестяващите крушки са извървели дълъг път от 1985 г. насам. Модерните лампи от този вид са много по-добри от своите предшетвеници. Тези енергоспестяващи крушки се включват бързо, излъчват силна светлина, не премигват неприятно, а освен всичко това са изключително тихи по време на работа. Има едно нещо, което не се е променило в структурата на енергоспестяващите крушки и това е способността им да използват малко количество енергия за работата си.

 

Енергоспестяващите крушки произвеждат точно толкова светлина, колкото и лампите с нажежаема жичка, но са много по-ефективни. Те използват 75-80% по-малко енергия по време на работата си. С други думи, ако потребител избере да закупи само една енергоспестяваща крушка и да замени онази с волфрамова жичка в дома си, ще спести енергия, която може да захрани малък град. Има и друго образно обяснение за ползата от енергоспестяващите крушки, само една от тях е еквивалентът на 1,3 милиона коли на пътя. Това е нивото на опазване на природата, което осигуряват този вид лампи.

 

Потребителите могат много лесно да се сдобият с този вид осветление. Освен това, то е наистина много достъпно като цена. Спираловидните крушки могат да се намерят на цена от около 3,40 лв. на българския пазар. Това е толкова лесен за употреба продукт, който може да има значително въздействие над околната среда. Потребителите с изненада ще започнат да плащат много по-ниски сметки за осветление, както едновременно с това ще са отговорни към опазването на планетата.

 

План за изплащане

Енергоспестяващите крушки са толкова ефективни и балансирани като цена, че буквално ще се изплатят сами. Тези крушки изразходват много малко енергия по време на работа. Според изчисленията на някои организации, които се занимават с енергийна ефективност и опазване на околната среда, осветлението от този тип може да се изплати от сметките за ток най-много за шест месеца. Крушките от този тип имат и голяма продължителност на живота. Докато класическите решения с волфрамова жичка оцеляват около 750 часа на употреба, енергийно ефективните могат да служат вярно в продължение на 10 години.

 

Това е наистина страхотен начин за потребителите да осветят дома си с качествена светлина, като едновременно с това са загрижени за природата. Това е голяма инвестиция за домакинството, но тя се отплаща добре в продължение на години. Потребителите могат да помислят сериозно за преминаването към осветление със спираловидните крушки.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment