ЗАЩО ДА ПРЕДПОЧЕТЕМ ПВЦ ДОГРАМА?

Основната причина за високите сметки за ток може да бъде некачествена или не добре подбрана дограма. За това винаги когато вземате решение за ремонт във жилището си обръщайте внимание на тези фактори, които биха могли да ви спестят пари. Бауфен  ви предлага не само изработване и поставяне на качествена pvc дограма, а и съвети за типа, технологията и дори модела дограма, който е най подходящ за вашия дом.

Икономичност
Установено е, че до 37% от топлината в помещенията се губи от недобре изолирани прозорци. Професионалното поставяне на качествена PVC дограма ви гарантира до 2 пъти намаляване на разходите за отопление.
Топлоизолация
Степента на топлоизолация зависи от вида на стъклото, неговата дебелина и разстоянието между стъклата. По показатели добра топлоизолация може да бъде постигната при употребата на:

  • PVC профили с технически характеристики, позволяващи устойчивост на чести температурно влажни колебания с диапазон от – 50 до + 50 градуса (особено за морски райони).
  • Количеството на въздушните камери в конструкцията на PVC профила – минимум 3, оптимално 4 и повече.
  • Дебелината на външните стени на PVC профила, определяща неговата здравина, не трябва да е по-малка от 3 мм.
  • Дебелината на PVC профила (на крилата и рамките) – минимум 60 мм.
  • Дебелината на стъклопакета не по-малко от 24 мм, при по-студени и влажни райони двоен стъклопакет от 32 мм с три стъкла.
  • Височината на припокриване между крилото и рамката – не по-малко от 8 мм, т. к. изключва подухване.
  • Употребата на ниско емисионни или т.нар. К-стъкла позволява отразяването и инфрачервеното излъчване на до 70% от топлоенергията, така тя не напуска помещението.  По този начин през зимата в стаята е топло, а през лятото – прохладно.

    Непоправима грешка е да третирате профилите от PVC с бензин, ацетон или други разграждащи боята химикали.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment