Защо да купя велоергометър?

weloergometyr

Когато започнете да тренирате и се спрете на въпроса кои уред да купите първи, много хора започват с велоергометър.  Все пак нека започнем с въпроса защо да купя велоергометър?

Защото  велоергометърът си остава един от най-популярните и достъпни видове фитнес уреди и е лесно да се разбере защо.

Като за начало, стационарните  велоергометри предлагат сравнително евтина услуга и лесна тренировка, предлагаща високо качество на аеробна тренировка. Точно този уред е лесен за поддръжка и използване и не е проблем всеки да използва спокойна.

Самите движения, които се правят  на велосипед са друга причина, защото изискват малко координация и натоварват изключително мускулите  върху бедрата, колената и глезените, което е идеално за начинаещи, възрастни хора или тези, които страдат от контузия.

Тези движения мое да се тренират без фитнес инструктор.

Какво да търсите при закупуване на велоергометър?

Спирачна система – Повечето велоергометри използват електронната спирачна система, която не е евтина, но предлага различни програми като изкачване на  хълм и контрол на сърдечната честота. Механичната спирачка е проста, евтина и предлага потенциално високи нива на съпротива, но тя се нуждае от редовна поддръжка. Въздушната  спирачна система дава по-голямо съпротивление,  като въртите педалите по-бързо, осигурява приятен охлаждащ бриз и е стабилна система за генериране на резистентност. Въпреки това не ви позволява да  променяте съпротивлението без да промяна на скоростта на въртене на педалите.

Как се въртят педалите?  Тук има няколко възможности. Може тялото ви да бъде разположени полулегнало или вертикално. Вторите при които сте в хоризонтална позиция са по-лесни за монтаж и демонтаж и имат допълнителна опора на гърба. Това е подходящо за хора с болки в кръста, но заемат малко повече място.

Максимално натоварване – това е колко съпротивление ще даде, когато карате неуморно. Повечето велоергометри ще осигурят по-голямо натоварване от 250 вата; опитните  колоездачи обаче се нуждаят от около 400 вата.

Колоездачните програми – Те могат да предлагат разнообразие и мотивация чрез симулиране на различни курсове, което ви позволява да създавате свои собствени програми или чрез контролиране на сърдечната честота.

Има и още доста неща, които трябва да предвидите преди закупуване на подобен фитнес уред за вкъщи, но в такива случай е най-добре да се консултирате със специалистите в някой сайт от рода на Спортен склад.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment