Защо да изберем бърз заем от небанкова кредитна компания?

бърз заемИма няколко причини, които определят избора на потребителите в България да изоставят банките и да ориентират своите искания за заеми към небанковите алтернативи. Именно тези причини са обект на настоящата статия, като сме ви подготвили кратък списък, които считаме за достатъчно информативен.

  1. Бързите заеми от небанкови институции са малки, но за сметка на това се отпускат невероятно бързо. Не се налага да чакате рядко с дни, повече със седмици и дори с месеци, както това често се случва при кандидатстването за банкови потребителски заеми. Именно скоростта е основната причина за хората през последните пет години все по-често да търсят в кредитните компании своя вариант за осигуряване на финансова стабилност на семейния си бюджет.
  1. Никой няма да ви поиска нищо повече от лична карта, когато кандидатствате пред небанкова кредитна компания. За разлика от банките, тук името „бърз кредит срещу лична карта” не е само търговско-рекламно понятие, а изключително практическо такова. Забравете цялата бумащина, която банките изискват веднъж завинаги, тук дори да сте останали временно без работа можете да получите кредит, защото именно това е част от социалната функция на този тип кредитиране.
  1. Най-добрите компании в областта на отпускането на бързи кредити предоставят и опция на своите клиенти да кандидатстват за бърз заем онлайн. Това е изключително удобно, когато не можете да си позволите отсъствие от работа или пък трябва да отидете ужасно далеч и след това да се редите на опашка. Всичко е изключително лесно и само с данните от вашата лична карта, попълнени онлайн следва обаждане на служител, което ви информира дали сте одобрен.
  1. Легитимните небанкови компании също са регулирани със закон. Всяка сериозна кредитна компания трябва задължително да е лицензирана от Българска Народна Банка за предоставяне на бързи кредити на граждани. Освен това, тези компании са и легални администратори на лични данни, което изключва възможността за злоупотреба с тази ваша лична информация.
Директория за статии Blogomania.org
Add a comment