Забравете за традиционното строителство с иновативните сглобяеми къщи

Съвременният пазар предлага все по-актуален и особено перспективен начин за придобиване на собствен имот, а именно – иновативните сглобяеми къщи.

Мечтата на мнозина от нас е да живеят в собствена къща или да притежават вила за отдих. Но да се започне нов строеж или да се закупи вече готова сграда, днес е почти немислимо заради високите цени.

За щастие, съвременният пазар предлага все по-актуален и особено перспективен начин за придобиване на собствен имот, а именно – иновативни сглобяеми къщи. Расте броят на хората, предпочитащи живота в дом от готови модули – по-евтин, по-бърз и лесен за изграждане вариант, включващ всички модерни удобства. Предимствата на подобен тип къщи ги правят идеална алтернатива на традиционно построените.

Какво е характерно за сглобяемия тип къщи?

Традиционните сгради изискват процес на издигане елемент по елемент, който се извършва на място. Това строителство често е наричано „монолитно”, защото върху армировката, от която се състои конструкцията, се излива бетон.

Строежът на къщите от сглобяем тип става по съвсем различен начин – за целта се използват готови модули, произведени във фабрични условия. След като бъдат транспортирани до подготвената площадка, те се свързват в желаната от клиента композиция.

Характерно за модулите е, че имат метална галванизирана конструкция. За стените и тавана е използван иновативен панел „сандвич“ с дебелина от 4 до 8 см и ефикасна изолация от полиуретанова пяна или вата. Конфигурациите при сглобяването могат да са най-различни – както стандартни, така и получени по дизайн на потребителя.

И в единия, и в другия случай моделите са на достъпни за сглобяеми къщи цени и съществува възможност срещу допълнително заплащане да се поставят щори, комарник, конвектор и други екстри като финални щрихи за още по-комфортен живот.

След редица проведени изчисления и тестове на топлоизолационните характеристики, резултатите категорично показват, че с избора си на модулна къща вие получавате нискоенергиен и екологичен дом, съобразен с всички норми и съвременни изисквания.

На кои предимства дължат популярността си сглобяемите къщи?

Без значение дали се нуждаете от основно жилище, или вила за отдих, те могат да бъдат ваши само за част от цената на построена по традиционния метод къща. С който и да е от разнообразните модели, вие ще получите и предимства като:

Бързо изграждане

Монтажът на сглобяема къща се извършва за срок, значително по-кратък от този при конвенционалното строителство. Може да заживеете в новия си дом само след 3-4 месеца, докато строителството на монолитна къща понякога отнема повече от година.

Икономия на разходи

Сравнявайки цената на традиционно построена къща и сглобяема при еднаква степен на завършеност, модулният тип струва в пъти по-малко. Цената ѝ не се определя от неоправдани субективни фактори като местоположението, не се изискват средства за проектиране, материали и наемане на работници. Благодарение на ефикасната топлоизолация в това модерно жилище също ще направите изключителна икономия на средства за в бъдеще.

Екологичност

Изграждането на къщите от сглобяем тип изисква по-малко ресурси, а в процеса на сглобяване получените отпадъци са минимално количество. Екологичните стандарти при производството на модулите са спазени на най-високо ниво и редица компании предприемат повторно рециклиране на остатъчните материали.

Гъвкави решения

Изградените от модули къщи лесно се разглобяват и могат да се монтират другаде. Тези „преместваеми сгради” позволяват премахване или добавяне на още нови модули, както и тяхното разместване. Всичко това ви гарантира прекрасната възможност за персонализиране спрямо вашите желания и нужда от адаптация към динамиката на ежедневието.

Конструкцията на сглобяемите къщи е здрава, устойчива на земетресения, ураганни ветрове, обилни снегове и дъждове, огън и всякакви други неблагоприятни условия. Модерни, функционални, с дълъг срок на експлоатация и на изгодна цена – съвременните мобилни къщи ще ви донесат уют, свобода и комфортно обитаване.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment