За професионалното почистване в София

Почистването в София вече не е проблем – десетки фирми предлагат услуги от „а” до „я”. Най-разпространено е абонаметното почистване в София, но можете да си поръчате и куп други неща – почистване след ремонт, на магазини, на офиси, на сгради, на фасади, на тавани и мазета, на входове. Силната конкуренция е снижила цените, но за да имат успех, фирмите, занимаващи се с това, залагат и на високото качество.

Какво трябва да знаем, ако сме решили да оставим тази грижа на друг и се интересуваме от възможността да си наемем фирма, която се занимава с порфесионално почистване в София? Ако става дума за офиса ни, предварително трябва да уточним цените и периодичността на почистването, консумативите и броя на хората, които ще бъдат изпратени, за да се занимават с тази дейност. В един проектодоговор за почистване в София, пък и навсякъде другаде, трябва точно да бъде описана квадратурата и характера на почистваната подова настилка /цените са различни за твърда и мека настилка/ Фирмата също оглежда и брои мебелите, килимите, стъклените повърхности, квардатурата на стъклата. Особено внимание при професионалното почистване в София се обръща на санитарните помещения, особено там, където има голям приток от посетители. В тази точка от предстоящ договор задължително трябва да опишете и дезинфекцията и зареждането с консумативи.

Ако сключвате договор за почистване в София за дълъг период, например година, ще трябва да включите и почистването от сняг на прилежащите на офиса ви площи. Ако на тази територия има и дървета, фирмата ще постави условие и за есента, когато от тях падат листа и това затруднява поддръжката. Може да се налага дезинфекция и дератизация.

Ако офисът ви е в стара сграда, почистването в София задължително изисква и грижа за фасадата. Цените, в зависимост от степента на замърсяване, етажността са различни.

Съвсем различни са цените за почистване в София след ремонт. Силната замърсеност на помещенията, прозорците и мебелите изисква повишени грижи – отстраняване на твърди частици, пране на меката мебел или освежаване на тапицерията на кожените мебели, основно измиване на прозорците…Колкото обаче и да ви струва – доверете се на професионалистите.

Много разпространена услуга, предоставяна от фирмите, е абонаментното поддържане на входове на жилищни блокове и кооперации. Препоръчително е да прибегнете именно към фирма, а не към физическо лице, защото практиката показва, че така имате възможност да контролирате по-добре качеството на предлаганата услуга, а и да бъдете по-спокойни за сигурността на вашите домове.

Даже и в 21-и век хлебарките са досадни, но и почти неизбежни „съквартиранти” на повечето столични блокове. Индивидуалните опити за борба с тях не водят до успех – днес ги няма, утре се пренасят от съседа при вас. Ето защо повечето от фирмите, занимаващи се с почистване в София, предлагат и комплексно обезпаразитяване на всички апартаменти от входа. Апропо, така излиза и по-евтино на отделните домакинства. А ефектът е в пъти по-добър.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment