За компаниите предлагащи регистриране на фирми

В последно време е доста популярно схващането, че за регистриране на фирми не се изискват, който знае какви умения и все средно статистически българин с някаква форма на грамотност над минималната може да го стори сам. Като цяло в обществото се е наслоило разбирането, че повечето неща могат да се свършат с помощта на Google и няма нужда да се плаща за професионалисти. Този начин на мислене сме го наследили още от комунистическо време, когато българинът е бил специалист по всичко. Та така и до днешно време всеки разбира от всичко и се занимава с всичко и в крайна сметка се оказва, че не върши нищо или поне не го прави като хората. На запад хората са се специализирали тясно в някоя сфера и разчитат един на друг.

Та така и в бизнеса с регистриране на фирми. Много хора решават, че прочитайки няколко блога, форума или статии в Интернет могат всичко да си подготвят изрядно. Много от тях всъщност не са и наясно, че регистрацията им може да бъде отказана и го разбират вече когато е късно. Възникват непредвидени обстоятелства и в крайна сметка им се налага да се обърнат към някоя от фирмите в бранша, която предлага регистриране на фирми.

Често срещано явление е и когато успеят да регистрират сами фирмата си да възникнат купчина въпроси от типа „Ами сега на къде?”. Започва се едно неуморно търсене из интернет на същия принцип, на който са си регистрирали фирмата. Задават въпроси по форуми, в които получават отговори от незнайни специалисти. Дали това е начина да се започне един бизнес и дали така ще имате успех като цяло?

Истината е, че има два типа хора, които сами се заемат с регистрация на фирмата си. Едните наистина знаят какво правят, защото или са юристи или вече са минали по този път. Другите са описаните по-горе многознайковци, които всъщност дори не са си направили труда да проучат фирмите предлагащи регистриране на фирми.

Всъщност регистрирането на една фирма, ако се заемете сами излиза около 200лв без да смятаме похабеното време и нерви. Фирмите, които се занимават с тази дейност професионално подават документите, които сами изготвят вместо вас по електронен път. Съдействат и за нотариуса и откриването на набирателна сметка. Тъй като конкуренцията при тях вече е много голяма цените там се въртят около 220лв, което е много по-малко от онези 400-500лв, които искаха преди време адвокатите за да Ви извършат тази услуга. И като добавим нотариалната и банковите такси, цялата процедура няма да Ви излезе повече от 250лв. Освен това, в някои от тези фирми работят юристи, които предлагат и безплатна консултация по въпроси свързани с търговското право. Така след като направите регистрация на вашата фирма, няма да се чудите на къде да потеглите. И най-важното гарантират, че регистрацията ви няма да бъде отказана.

И като обобщим финансово, разликата е около 50 до 100лв, като ще получите и юридически консултации по време на самата регистрация и гаранция за успех. Смятате ли, че е рентабилно да се мъчите сами, особено при опасност за неуспех?

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment