Yahoo и Yelp официални партньори в локалното търсене

Партньорството между Yahoo и Yelp в областта на локалното търсене беше потвърдено официално. След като през миналия месец Wall Street Journal разкри, че двете компании водят преговори, вече са на лице и резултатите. От Yahoo са заявили своето желание да възвърнат силните си позиции и са избрали да наберат скорост именно по отношение на местното дирене. В момента промяната важи само за територията на САЩ. Вероятно в най-кратко време обаче това ще нанесе корекции в стратегиите за оптимизация по целия свят.

Официалното изявление на двете компании
„Когато използвате Yahoo Search за своето локано търсене, виждате и потребителски мнения. Промяната, която направихме, е видима през всички устройства – персонални компютри, лаптопи, мобилни телефони и таблети. Клиентските ревюта идват от Yelp. Освен това предоставяме на потребителите си изцяло ново изживяване за разглеждане на снимки. Висококачествените изображения идват както от Yelp, така и от други партньори. Снимките понякога са и на самите компании, които оптимизират за местно търсене.” Това гласи официалното съобщение, което беше публикувано в медиите по отношение на сделката между двете компании.

Загуба на лидерството на Yahoo
Yahoo беше големият лидер в локалното търсене преди години. Малко хора и всъщност малко специалисти си спомнят, че те бяха първата компания, която интегрира интерактивно картографиране. Търсачката направи това, дори преди най-мощния им конкурент – Google. С течение на времето обаче Yahoo се отказа от това силно оръжие.
Главният изпълнителен директор на търсачката, Marissa Mayer, заяви на няколко пъти, че Yahoo започва поход за завръщане в топ класацията на местното дирене.
Тя започна няколко стъпки, които имаха за цел да върнат предишната слава на Yahoo. Компанията инвестира в мобилните версии на сайта си. Причината за това е, че мобилното и локалното търсене са много тясно свързани. Освен това компанията не пести пари, що се отнася до изграждането на добра мрежа от карти, които да ориентират потребителите, които искат да открият местен търговец или забележителност.

Интеграцията на Yelp
Интеграцията на съдържанието от Yelp в локалното дирене на Yahoo ще даде на търсачката полезен тласък. Информацията, която потребителите ще виждат, са снимки и мнения на потребители, които са били публикувани в Yelp. Важно е да се отбележи, че Yahoo има много работа, преди да успее да догони Google в много отношения на местното търсене.
Функциите, които търсачката интегрира са задължителни. Разликата ще дойде, когато Yahoo започне да въвежда инструменти, които не могат да се намерят при другите конкуренти.

В заключение
Подобренията, които идват от Yahoo, ще доведат до промени на пазара на търсещите машини и местното дирене. Компанията се умори да стои в сянката на своя партньор в търсенето (Bing) и взима нещата в свои ръце.
Конкуренцията на пазара на местното дирене е наистина огромна. Освен това Yahoo все още не са закъснели за промените, които предстоят. Само времето ще покаже дали потребителите ще започнат да използват услугата на Yahoo.
Локалното търсене на Yahoo! много прилича на това на Google. Все пак специалистите (както вече споменаха от Seopal тук: http://www.seopal.bg/google-места-за-бизнес/) знаят, че именно разликите извеждат гигантите напред. Остава да разберем кой ще е новият голям тренд в тази област. Следете повече новини по темата тук http://www.seopal.bg/seo-блог/

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment