Хидроизолация и ремонт на покриви: Видове керемиди

Ремонт на покриви
Ремонт на покриви

Напоследък все повече хора взимат на сериозно покрива на своя дом. Това естествено е добре по ред причини като една от тях е например избягване потенциалните течове на покрива, които могат да съсипят нашите стени и таван.

Фирмите за ремонт на покриви работят най-често с три основни вида керемиди, за които ще поговорим по-долу:

  • Керамични керемиди. Това са най-традиционните керемиди у нас. Те са наистина устойчиви срещу редица влияния, както и имат изключително дълъг живот при нормални обстоятелства и са го доказали с векове използване. Срещат се в различни форми и цветове, а цената им е наистина добра. Недостатъка им е, че често се чупят от паднали клони, антени, че дори и от по-едра градушка. Естествено тяхната тежест, сравнена с по-съвременните материали също е по-голяма.
  • Метални керемиди. Това са също нелоши за използване керемиди, които имат редица предимства подобно на споменатите вече керамични керемиди. Често се използват при ремонт на покриви на по-големи сгради. Неприятното при тях е нагряването през лятото, което може да създаде задушен микроклимат особено, ако говорим за ниско строителство и липса на ефективна климатизация.
  • Битумни керемиди. Изключително модерни у нас при ремонт на покриви са именно този тип керемиди. Често се използват и при хидроизолация на покриви, защото тяхната основна цел е да не пропускат вода. Подобно на гореизброените варианти и тук имам сериозни на брой декоративни възможности. Ниската им цена ги прави изключително масови при ремонти и хидроизолация на покриви. Недостатъка им е, че не са толкова естетични, както по-горните керемиди и не са толкова устойчиви като тях.

В крайна сметка избора ви на керемиди за ремонт на покриви зависи от конкретиката на вашия случай и от вашия бюджет. Най-добрия вариант за вас е да потърсите фирма, специализирана в хидроизолация и ремонт на покриви, за да прецените кои от всички типове е най-балансираното решение за вас и вашия дом.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment