Характеристиките на добрия дизайн на сайт и признаците, че вие не разполагате с него

Поздравления имате трафик и прираст на посетители всеки ден! Но не сте спечелили пари. Може би искате да проверите вашите показатели за процент повторение посетители и средна продължителност на сесия. Ако тези цифри са много ниски, това означава, че посетителите напускат бързо и не се връщат. Липсата на добър уеб дизайн разваля най-добрите маркетинговите усилия.

Ето някои seo обучения от the viking и десет грешки, които трябва да избегнете, ако искате да задържите интереса на посетителите.

Хората мразят вашия уеб сайт и дизайн? Забелязали ли сте, тенденции в уеб трафика, които показват на посетителите, че влизат в сайта и напускат бързо. Каква може да е причината за това?!

Нека разберем:

  1. Правопис и граматика

Проверят цялото съдържание. Не разчитайте на програми за правописа изцяло. По възможност проверете самостоятелно или си наемете специалист да го направи.

  1. Твърде много Flash

Клип четата са изкуство и анимацията изглеждат ангажираща, но ако не служи на целите ви трябва да отвлече вниманието. Дръжте професионален вид. Също така, някои графики могат да не се показват правилно на мобилните устройства. Дръжте нещата организирани и подредени.

  1. Твърде Технически

Освен ако вашата целева аудитория не е на ниво специалисти, не използвайте сложни обяснения и технически жаргон. Може да звучи впечатляващо, но хората, които не го разбират бързо ще се отдръпнат.

  1. Тя не работи!

Нищо не осуетява потребители – или да изглежда по-малко професионално от натискането на един бутон или връзка. Бъдете сигурни, че всичко на сайта ви прави това, което трябвало да се направи.

  1. Лоша информация

Ако използвате статистиката или препратки, се уверете, че те са точните и правилни. Не пращайте потребителите си за „зелен хайвер“, защото много вероятно е да ги загубите завинаги.

  1. Обикновени шрифтове и цветове

Често обикновеният черен текст на бял фон изглежда скучен, но все пак имате уеб сайт, не художествена галерия. Избягвайте ярки цветови схеми, които са трудни за очите. Това включва фантазия шрифтове, заглавия и подзаглавия. Вие искате да впечатлите хората с вашата информация, не си шрифтове.

  1. Слаба Структура

Направете навигацията на сайта си проста и интуитивна. Да не се поставя на страници и в директории дълбочина. Не насилвайте потребителите да избират бутона обратно отново и отново, за да се върнат към началната страница. Заредете пъти и повторение може да направите това неприятно преживяване, по-лесно и само с един клик. Добър дизайн на сайта означава, менюто и ясно видими, етикетирани бутони, така че потребителят да може бързо да се придвижи, до каквото и да е част от сайта.

  1. Малко замисъл

Една разлика между добри и лоши сайтове е, че не само изхвърлят някаква информация и някои бутони и да получи съобщението. Направете всичко ясно. Това какво трябва да направи в следващата стъпка да е лесно видимо, обозначеното с връзки.

  1. На място Търсене

Много страници имат поле за търсене. Уверете се, че такова работи добре. Нищо не е по-лошо от пропадане на посетителите с безполезни търсения. Ако сайтът Ви има поле за търсене. Помислете за добавяне на ключови думи на потребителите, които може би търсят.

  1. Големи блокове текст

Ако информацията не се чете, това може да е неприятно. Над 1,200 думи страници текст карат посетителите да се чувстват непосилни хълма.

Същото важи и за някои общи и детайли подобрения по сайта, направени от the viking – викингът.

 

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment