Възможности и условия за работа в Австралия

Австралия бързо се превръща в любимо място на хора от целия свят. Заявките за виза и емиграция към Зеления континент се трупат ежедневно и във все по-големи количества.

Една от основните причини за високия интерес към страната е изключителният стандарт на живот, измерим преди всичко с условията на труд и заплащането му. По тези показатели Австралия поставя дори някои от считаните за развити икономики далеч зад себе си и е непоклатимо на първата позиция в своеобразната класация. Съвсем наскоро специалната Комисия за честен труд – институция, прикачена към правителството на Австралия, гласува увеличение от 3% на минималната заплата, влизащо в сила от 1 юли 2014 година. Така трудът в тази държава се оценява вече минимално на $640.90 на седмица или $16.87 на час. За временно заетите съществува допълнителен бонус от 24% до рекордните $20.30 на час -http://www.fairwork.gov.au/pay/national-minimum-wage/pages/default.aspx

Само за сравнение федералният минимум на заплащане в САЩ се равнява на $7.25, като по изключение някои щати предвиждат и по-ниски стойности.

 

Цялата статия за възможностите и условията за работа в Австралия можете да видите тук.

 

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment