Входните врати и приложението им в бизнеса

Всяка себеуважаваща се фирма трябва да блeсти пред своите партньори, започвайки  още от вратата на офиса. Тя казва на клиента, защо трябва да ползва услугата, която му се предлага. Всички добри мениджъри са наясно с влиянието на рекламата.

Много често като търговци на врати имаме клиенти, чиято дейност е също свързана с продажбите на дадена стока. Някои от тях откриват за пръв път офис, други са успели да се развият и да наемат или закупят по-голямо работно място, трети се справят толкова добре, че са при нас за кратко със своите дизайнери, избирайки новия си имидж.

Важно е да знаем как влияят различните входни врати и интериорните на хората , с които ще работим и как да направим избора си за тях, ако не разполагаме с компетентен близък консултант под ръка. Как благодарение на тях да изградим имиджа си спрямо целевата ни група.

Много е важно е какво ще се опитате да подскажете на клиента, къде искате да го подканите да влезе, какво впечатление искате да оставите у него.

Много от собствениците на големи бизнес центрове предпочитат да не акцентират толкова, като натрапват директно  бранда на вратата. Те могат да си го позволят. Тъй като името на компанията е на върха на сградата да речем. Но пък намират начин да изкажат постиженията и новаторството си избирайки архитектурно приложение за разчупване на сградата.
Пример са така наречените извити плъзгащи врати.

Дали сте студио за татуировки или сте малко магазинче за цветя, вратата трябва да дава възможност на клиентите да разберат посланието, което искате да им изпратите. Вижте как собственик на така наречено Tattoo студио е намерил начин да посреща клиентите си, той не загатва за себе си, той натрапва и рекламира! И повярвайте ми, ако исках да си направя татуировка сигурно нямаше да мога да се сдържа и да устоя на изкушението да проверя какво има зад тези врати.

Да не забравяме информационните табели за врати на кабинети. Съдия, лекар… ? Клиентите трябва да са на ясно, къде се намират и е нелепо преуспяващ адвокат да си сложи страхотна табела с името на невзрачна врата. Ето и един пример:

Коя кантора бихте избрали?

  • Кантора А е със стандартна врата, но цялата нашарена с графити със свастики. Името на адвоката е принтирано на лист А4.
  • Кантора Б – типичната гледка като пред лекарския кабинет – стара врата с опадала мазилка, табелка с работното време сложена в найлонов джоб .
  • Кантора В – масивна тъмнокафява врата, с изчистени линии и златиста табелка.

Това прави впечатление на вашите клиенти, определя дори и цените. А те са много важни за вашият джоб!
А на вас колеги  желаем успех и подберете точните врати и послание, те са основна стъпка към доброто партньорство. Инвестирайте във вратите и имиджа си за да ви се отплатят впоследствие.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment