Входни врати за панелни жилища

vhodna-vrataБезспорно, един от най-важните, а може би и най-важният елемент за сигурността на нашия дом, е именно входната врата. Тя е определяща за това, дали съня ни ще бъде спокоен и дали като цяло ще се чувстваме комфортно в  жилището си. Но като оставим настрани защитната функция на вратата, тя притежава и други, като топло и  шумоизолиращи, например. Що се отнася до интериора на фоайето, визията на входната врата от вътре играе решаваща роля.

От написаното дотук става ясно, че за една врата, както в случая входна, е важно, освен надеждна и изолираща, тя да се връзва и визуално с вашия дом. Именно за това, покупката на входни врати за панелни жилища не е никак лесна. Отивайки в магазина, вие ще попаднете на специалисти в областта, чието мнение ще ви е от полза. Но ако и вие предварително сте подготвени за това, какво точно искате, освен че ще улесните процеса на покупката, то със сигурност ще се сдобиете с най-подходящата врата за вас. Така ще си спестите и време и нерви, в случай че избраната покупка не отговаря впоследствие на вашите изисквания.

А ето и най-важното, с което трябва да сте запознати, опитвайки се да намерите точната входна врата за панелно жилище:

Избор на входна врата от PVC – може би сравнявате подобен род врати с прозорците, изработени от PVC, но знайте, че в случая те са в пъти по-дебели. Съответно са и по-здрави, метала при вратите е по-плътен, а обкова им позволява да се заключват многоточково. На външен вид тези входни врати са много разнообразни, от тях се предлагат модели с различни панели от PVC, алуминий и стъкло. Откъм цветова гама никой клиент няма да остане незадоволен. Множеството нюанси ще зарадват и най-капризния клиент.

Що се отнася до това, от какво е изработена вратата (изключваме дървесината), може би сте запознати с факта, че преди години най-популярни бяха железните варианти. Днес те отстъпват позициите си, поради това, че на вид не са достатъчно естетични.

Металните врати са с по-сложен състав и съответно са по-качествени, за това те са по-предпочитани от железните.

Стоманените входни врати пък са още по-търсени от купувачите, заради тяхната износоустойчивост и по-дълга продължителност на живота. От тук идва и тяхната по-висока пазарна цена, в сравнение с железните.

Да кажем няколко думи и за дебелината на една врата. Колко трябва да бъде тя? На всеки е ясно, че колкото е по-масивна вратата, съответно е по-здрава и по-сложна за разбиване.

По-дебелите врати се използват обикновено за магазини или обекти с голямо натоварване.

За да избегнете покупката на нискокачествена входна врата, едно от основните изисквания е да не избирате най-евтината, просто за да икономисате средства. Не се връзвайте на ниската цена, така може да застрашите сигурността в дома си. Сравнете офертите на доставчиците и знайте, че щом една врата е евтина, то в повечето случаи е изработена от не дотам добри материали. За процеса на направата на всяка висококачествена входна врата са нужни повече средства и съответно по-сложна технология. Не рискувайте да се сдобиете с купчина заварени ламарини, все пак целта е да защитите жилището си подобаващо.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment