Входната врата разкрива собствениците на жилището

vhodМоже да ви прозвучи странно, но ако искате да опознаете някого, тогава огледайте входната му врата. В почти 100% от случаите, тя може да ни покаже черти от характера на собствениците ѝ. Това твърдение не е от скоро, още от древността (от най-ранна китайска философия до древногръцката архитектура), входа на домовете е разкривал тайни за обитателите. А ето и какво символизират различните стилове врати:

–          Червено боядисаната врата, говори за гостоприемни и енергични собственици, но и такива които не обичат  излишния риск. В Америка например, тези входни врати приканвали минаващите пътници, да отсядат за почивка и нощувка. Червеното като цяло е много характерно за философията фън шуй, според която то привлича позитивна енергия. Но като се разграничим от символиката на червения цвят, една такава врата би стояла много красиво на по-семпло жилище.

–          Сивите врати се характеризират с компромиса, сновно поради факта, че самия цвят е смесица между бяло и черно. Те са символ на знанието и на достойнството, по-присъщи са на традиционалистите. Стилът на сивите врати се е развил още през 17 век в Холандия, като често се е срещал в старите американски жилища.

–          Вратите, които са съобразени с домашните любимци, се открояват от късните години на 19 век. Обикновено те са боядисани в тъмни и неутрални цветове, като така пасват почти на всичко. Тези врати са направени така, че четириногите членове на семействата, да могат да проверяват кой стои отвън. Но това е добре дошло за измамниците, целящи да навредят на така милите по природа собственици на този тип порти.

–          Врати, съчетаващи различни стилове, или казано по друг начин – бъркоч от различни стилове. Това е еднамного  характерна категория за неокласическия градски вид на домовете. По принцип смесиците от разнообразни нюанси, са типични за скандинавските народи. Такъв тип врати са предпочитани от сложните личности, те обмислят всичко внимателно, до най-пълните подробности.

–          Когато стилът на входните врати съчетава големи стъкла (срещат се през модернистичното движение на 20 век) и сбор от изчистени линии, това е характерно за дружелюбни и свободомислещи натури. За тях в живота няма тайни, всичко е като отворена книга. Хората, притежаващи подобна врата, посрещат гостите си неглиже и винаги с широка усмивка.

–          Вратата, боядисана в черен цвят, символизира власт и величие. Това важи с пълна сила, когато черното е оградено с бели нюанси. Този стил притежава елементи от неокласическата архитектура, която е била особено популярна през края на 18 и началото на 19 век. Домакините, избиращи черно за входната си врата, се считат за силно волеви и в същото време изискани. Те умеят добре да контролират своите финанси.

–          Пълноцветните входни врати се характеризират със Средния изток. Те се оприличават и с класическата мароканска архитектура. Шарените порти са според традицията от предишния век със своите детайлни рисунки. Хората предпочитащи този стил, са дружелюбни, уверени, обичащи реда … и ментовия чай.

А до кой стил се доближава, вашата входна врата?

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment