Входната врата – помощник за един топъл и защитен дом

image001   С настъпването на студеното време, всички започват да мислят за това как да изолират достатъчно дома си, за да преживеят зимата, и разбира се, мнозина от тях стигат до заключението, че добър помощник за домашна изолация може да бъде входната врата. По-добре е да монтирате вратата преди настъпването на зимния сезон, тъй като това ще ви позволи да изберете най-доброто съотношение между цената и качество. Без значение по кое време на годината, ще започнете да се подготвяте за студовете, за да не се налага да бързате и да закупите първата врата, която видите, която действайте още сега, защото тя може да не е достатъчно качествена.

Трябва също да се отбележи, че с покупката на входната врата, вие не само ще осигурите добра изолация за вашия дом, но и сигурността значително ще се повиши, като входната врата е със защита срещу кражби. След като монтирате вратата няма да се налага да се притеснявате за не, когато отсъствате. Няма да се страхувате, че някой може да влезе в къщата ви. Що се отнася до живущите в жилищни сгради, това също е добро решение за изолация на апартамента от шумните съседи, ако има такива.  Металните блиндирани врати имат високо ниво на шумоизолация, особено с някои видове облицовки. Поради това, монтирането във всеки случай ще бъде от полза за вас, ако подходите сериозно в избора на входни врати за вашия дом.

Говорейки за цената на една входна врата, трябва да се отбележи, че тя е доста променлива, тъй като зависи от много фактори. Цената се определя от дебелината на металните листове, които се използват при производството. Ако дебелината е по-малко от 0.5 mm, цената на вратата ще бъде ниска. Въпреки това, тази дебелина не е достатъчна, така че трябва да се търсят други възможности. Дебелината на листовете  трябва да бъде от 0.8 mm и нагоре, тогава вратата може да се счита за безопасна. Освен това, един важен момент е пълнежа, като от него също зависи цената. Ако за изолация е поставен полистирен, цената е малко по-евтина, отколкото ако има изолация от минерална вата. Въпреки това, следва да се отбележи, че минерална вата като пълнеж е много по-добра, защото има по-добра степен на звукоизолация и топлоизолация. Тя е в състояние да издържа на високи температури. Това означава, че в случай на пожар, вратата няма да се запали. Що се отнася до пълнежа на входната врата, може да има и допълнителни ребра за по-добра защита на вашия дом от опити за проникване. В този случай вече става въпрос за блиндирана врата и цената е по-висока. Но не само цената, ще бъде по-висока. Теглото на вратата също ще се увеличи и ще трябва да се съсредоточите в избора на касата на вратата, която трябва да може да издържи на теглото без никакви проблеми.

Най-евтиният вариант е врата, която е боядисана с прахово покритие. С него е по-добре, защото не се променя външния вид на крилото под въздействието на атмосферни влияния – следователно тази врата може да се ползва и като външна врата. Освен това е по-трудно да се повреди покритието, което ще защитава вашата врата от атаките на вандалите.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment