Входната врата – лицето на дома ви

vhodna-vrata     Преди да влезе в дома ви, човек получава първото си впечатление за вас и и вашето жилище от това, как изглежда входната ви врата, защото всеки вижда първо нея.

Входната врата трябва да създава усещане за сигурност, да изглежда добре, да е на разумна цена, която няма да срине семейния в бюджет и да бъде максимално удобна. Много хора обаче не се справят толкова лесно с избора на подходящи входни врати и изпитват затруднения. В повечето случаи те не знаят какво търсят, защото нямат предварителна визия за входа си. Сега ще се спрем на няколко критерия, които ще ви помогнат да  вземете правилно решение.

Важно е, когато инвестирате повече средства в някаква вещ, тя да е качествена. Това в пълна сила се отнася и за вратата на вашето жилище.

Какво трябва търсите, когато искате да си изберете добре входна врата?

  1. Вратата трябва да е качествена и сигурна – обърнете внимание на заключващите механизми, обкова и състава на крилото.
  2. Външният вид трябва да е стилен, но в никакъв случай крещящ, за да не привлича погледите на крадците.
  3. Разумната и съобразена с бюджета цена е важна, за да не се окаже, че зад красивата и сигурна врата няма нищо, което да заслужава такава охрана.

Качествените входни врати обединяват в себе си всичко това, за което говорихме досега. Те могат да накара вас и семейството ви да се чувствате сигурни и горди от вида на входа на своето жилище.

В цената на продукта, в който сте решили да инвестирате, трябва да са включени всички детайли. След закупуването на вратата, да не се налага да плащате или да купувате нищо повече. Трябва да е готова за монтаж и употреба. Търговските вериги продават вратите в пълен комплект – освен крилото, вие купувате и панти, каса, уплътнения, брава, дръжки, патрон. Не рискувайте да взимате входна врата, която не е в пълен комплект с останалите необходими детайли!

Заключващите системи, предлагани на пазара, в повечето случаи са с тристранно заключване или известното още 12 точково заключване. Пантите са скрити, за да се намали максимално възможността за влизане с взлом в жилището.

Дебелината на крилото варира от 5 до 7 см за различните модели, а касата традиционно е с ширина 10см. Посоките на отваряне могат да варират: навън – навътре и наляво – надясно. Металните врати се предлагат в различно размери, но стандартния е 197/90см.

Можете да изберете сами покритието на вратата. На пазара се предлагат различни видове покрития, като най-здраво е праховото покритие. Вие можете да се спрете на подходящото покритие за вашата врата, в зависимост от условията, на които ще бъде изложена тя.

За да сте сигурни, че всичко с което ви запознахме в по-горните редове е реално, посетете специализираните магазини и изберете вашия модел входна врата.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment