Всичко, което трябва да знаете за автомобилните предпазители

Предпазителите, както подсказва и името им, се използват за повишаване на сигурността на електрическата верига. Тяхната задача е да контролират потока на електрическата верига. Те предпазват останалите елементи от това да се стопят и повредят, като изключват електрическия поток във веригата. Те са идеалният помощник в множество електрически вериги и се използват почти навсякъде. Освен това, те се срещат както в електрическите вериги в домовете, така и в офиси и предприятия.

Спецификации

Свързването на кабелите към предпазителите има спецификации, които трябва да се спазват за максимална защита на електрическия кръг. Трябва да се изчисли рейтингът. Автомобилните предпазители се използват, за да се предпазят компонентите в колата ви. Обикновено в автомобилите трябва да се използват предпазители за 24 волта. Това е стандартното приложение, но спецификациите трябва винаги да се проверяват, преди да се закупят предпазителите.

Някои предпазители са с пластмасова обвивка с два изхода, които да подхождат  на розетките за включването, които се използват в автомобилите. Всеки един от тях има изписани данните за рейтинга на ампеража. Предпазителите са в 4 различни размера от физическо естество. Означени са APM / ATM за малки и нормални (APR / ATC / ATO), а максималните амперажи са посочени като APX.

Предпазителите от вида APS са микро устройства. Те са изключително дребни. Нормалните предпазители и техните конектори са известни като стандартни и са започнали да се произвеждат през 1976 г. Те се използват за веригите с ниско напрежение в моторните превозни средства. Мини предпазителите са въведени в производство през 1990 година. Те може да са с различни конектори.

Добре познати производители на предпазители, като Bosch, изработват устройства от типа ATS. Те намират приложение най-вече в по-старите модели автомобили. Техните размери от 6×25 mm съвпадат идеално с изискванията на автомобилите. Предпазителите на Bosch използват един и същи цвят за кодиране.

Има и други производители, които изработват подобни предпазители. Те имат същите размери, подходящи за по-стари автомобилни конектори. Цветовете им са определени според стандартите за автомобилната индустрия. Не бива да се използват над своя капацитет, защото ще се разтопят.

Модерните модели автомобили имат електрически системи, които използват предпазители, изолирани със стъкло. Те могат да понесат поток на напрежението от 32 волта. Техните размери са стандартните за подобни устройства. Всички имат половин инч диаметър, а дължините им варират.

Има и предпазители, които са в състояние са понесат и напрежение от 40 ампера. Те се поставят много близо до стартера на превозните средства. Предпазителите от този род се използват в мотокари например. Основната разлика е, че са облицовани с метално покритие. Те са в състояние да предупредят собствениците на превозното средство за проблеми, които могат да възникнат с електрическата система на автомобилите. Това може значително да подобри усилията по подобряване на поддръжката на автомобилите.

Потребителите, които искат да намерят предпазителите за своя автомобил, трябва да се съобразят с многобройни фактори, както вече стана ясно. Те трябва да разберат волтажа на електрическите системи в своя автомобил. Това е единственият начин да се изберат правилните предпазители. Потърсете помощта на консултант при закупуването на предпазителите. Ако пък знаете какво точно ви трябва, имате възможността да поръчате онлайн от сайта vikiwat.com.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment