Всичко, което трябва да знаете, за автомобилните гуми.

Спокойствието и сигурността на пътя са предпоставка за изпитването на удоволствие от шофирането. Ако не сте сигурни в изправността на автомобилните си гуми, едва ли бихте могли да се отпуснете, да се порадвате и почувствате колата си. За съжаление много често оценяваме навременното посещение на центъра за гуми, едва когато е малко късно.

Какви гуми трябва да използваме?

Както знаем има значение какви гуми ще използваме през различните периоди в годината. На пазара се предлагат зимни и летни автомобилни гуми, а също така и такива, подходящи за целогодишна употреба. Разликата между зимните и летни автомобилни гуми се състои в това, че материалът на протектора на гумата в двата случая е различен, както и формата на шарките, които той описва. Във всеки център за гуми трябва да Ви обяснят, че дълбочината на грайфера не бива да бъде под 4 милиметра в зимни и под 2 милиметра (1,6 милиметра по закон) в летни условия. Причината е, че в противен случай превозното средство може да се плъзне, което го прави неуправляемо, особено в зимни условия и заледени участъци. За Ваше удобство Ви препоръчваме да се снабдите с подходящи джанти и за двата комплекта гуми, но при липса на средства можете да отидете в сервиз, предлагащ ремонт на гуми, където ще поставят гумите, които желаете на джантите, с които разполагате. Каливас ЕООД е място, където ще Ви предложат качествен ремонт на гуми в Благоевград. Поради това, че гумите представляват скъп консуматив, много шофьори залагат на известни марки гуми като „Bridgestone“, „Tiger“, „Michelin“, „Debica“ и други, което представлява гаранция за тяхното качество и ефективност. Често подобно решение се оказва и най-правилното.

Повреди и поддръжка на автомобилни гуми

Едни от най-честите посещения в сервизите и центровете за гуми са свързани с износването им, външни и вътрешни разкъсвания по гумата или повреди на предния мост и ходовата част. Тези оплаквания често са свързани с това, че шофьорите не са запознати или не извършват редовно проверка на гумите си. Подобни повреди често са причинени от недостатъчното налягане на въздуха в гумите. Претоварването на автомобила също може да има подобни последици. Каливас ЕООД е място, където ще откриете специалисти, извършващи качествен ремонт и едни от най-добрите гуми и джанти в Благоевград. Добре би било при възможност да напомпате гумите с азот. Това ще ви е от полза, защото налягането в гумите няма да зависи от температурата.

Без значение дали се нуждаете от нови зимни или летни гуми за лека кола или товарен автомобил или просто искате да си купите нови джанти, сигурни сме, че близкият център за гуми ще ви предложи това от което се нуждаете, за да се чувствате сигурни и в безопасност в автомобила си.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment