Времето за нея: невероятна колекция от подбрани луксозни дамски часовници

Писал съм десетки статии за часовници, за всякакви модели от това как да ги изберем, през това къде да намерим качествени на добри цени, до такива на тема какво носят звездите. Разбираемо всичките ми статии са имали различни и уникални заглавия, но те си приличат по едно нещо, какво е то ли? Ами в повечето случаи се отнасят за мъже и мъжки аксесоари. Но днес ще си говорим за дамски часовници и известни марки, които са решили да създадат специални колекции насочени към нежния пол.

Първо ще започнем с часовниците на Cartier. Марка, която не веднъж е взривявала феновете на часовници по целия свят с невероятните си модели. Говорим за мъжки часовници естествено. Сега обаче те наистина изненадват с уникалната си дамска колекция, съдържаща 23 скъпоценни дамски часовника. Много от моделите имат в дизайна си някакви животни или пък така характерните флорални мотиви. Разбира се те са и много функционални и често могат да се използват освен като часовник също и като нещо друго. Например като висулка, брошка, тиара или джобен часовник.

Един от техните модели в колекцията е часовника с жабата. Може да го видите долу. Все още не виждате жаба нали? Моделът е лимитирана версия с 40 бройки, покрит е със злато, диаманти и сапфири, може би за това жабата не се откроява веднага. Дабавка към тези скъпи материали са лунните камъни и смарагдите, изображена е висяща градина на лотосов цвят с жаба кацнала на върха на цветето. Цялата тази релефна сцена може да се отделя като брошка и да се ползва отделно.

damski-chasovnik-s-jaba

Друг дамски часовник от тази колекция е този с уникалната пантера. Сами се досещате какво е изобразено нали? Тази пантера  е покрита почти изцяло с бяло злато и диаманти, което всъщност я прави доста скъп животински вид. Абсолютно същия модел е наличен само че този път е нарисуван феникс, доста лъскав и бляскав, типично за марката и нейната история.

Следващата колекция от луксозни дамски чаосвници е дело на немски производител. Колекцията се казва Pavonina, и съчетава модерното с изпитаното през годините. Не е за подценяване факта, че всички дамски модели от колекцията имат меки малки възглавнички под корпуса на часовниците. Също като едно време през далечната 1920г. Корпусът на всички часовници е  31 х 31 см. като е покрит от 18 каратово злато. Но не обикновено злато, а розово такова, изцяло лъснато до блясък. В циферблата на някои от моделита са включени специални добити в Германия бляскави перли. Стрелките на часовниците са направени от сплав между злато и стомана. Всички модели от колекцията се характеризират с това че показват и дата, прозорчето за датата е поставено на 6 часа. Механизма на движение е кварцов като предлага тройна защита против магнетизъм. На снимките долу ще видите два модела от тази невероятна колекция:

damski-chasovnik-s-data

Този часовник е с малко по-изчистена и стилна визия.

dasmki-chasovnik-s-diamanti

Докато този е доста по-богато украсен. Разполага с диаманти и перли почти по целият циферблат, логично е и по-скъп разбира се.

 

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment