Volvo XC90 – сигурност на пътя

Когато за първи път излиза на пазара преди десет години, Volvo XC90 не разполага с кой знае какво оборудване. Първоначално моделът залага предимно на изключителната сигурност и качеството на возене. С излизането на по-новите варианти на модела, обаче, вече можете да си осигурите комфорта на луксозна лимузина, благодарение на множеството допълнителни екстри като опция.

Фабрично джипът е със седем места, като седалките са разположени амфитеатрално. По този начин от всяко едно място има идеална видимост към пътя и това което се случва на него. Можете разбира се да го ползвате и като обикновен пет местен джип, като така си осигурявате и друго предимство – мястото за багаж става значително по-голямо.

Нещо което е изключително важно за безопасността на пътниците при Volvo XC90 са вградените въздушни възглавници. Те са цели 24 на брой в стандартния модел, като тук са включени и така наречените въздушни завеси, които се спускат от страни на пасажерите. По този начин ги предпазват от опасни за тях предмети, идващи откъм прозорците.

Що се отнася до комфорта на шофиране и сигурността, Volvo определено са се постарали да осигурят максимално удобство за своите клиенти. Джипът XC90 на шведският производител на автомобили е много удобен за управление при нормални и средни зимни условия, но не е препоръчително да си правите off-road в двуметрови преспи! Системата за преразпределение на спирачното усилие включена в стандартното оборудване автоматично изчислява коя гума има по-добро сцепление при натискане на спирачките и така спомага за навременно и сигурно спиране.

Безопасност в XC90

Със сигурност Volvo XC90 2006 г. с R-Design оборудване може да ви предложи и много други удобства. Вграден в средното огледало дигитален компас, водоотблъскващи стъкла като опция, навигация, активни биксенонови фарове (автоматично се въртят за осигуряване на максимална видимост при завои), електрически стъкла, удобен бордови компютър и много други допълнителни екстри ще ви доставят наистина лекота и удоволствие при шофирането на този джип. При най-новите модели има и вграден GPS, както и система, която при

Нещо което е изключително важно за сигурността при този 4х4 модел Volvo XC90 е системата против странично хлъзгане и RSC системата против преобръщане, осигуряващи една висока стабилност и нива на безопасност дори и за по-екстремните шофьори.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment