Влага в дома ни – как се образува?

Има ли човек, който да не обича своя дом? Та нима това не е мястото, където се чувстваме най-сигурни и най-спокойни? Но нека да не си задаваме повече риторични въпроси! Нашият дом се нуждае от грижи, за да ни гарантира нужното спокойствие и комфорт. В противен случай проблемите, които могат да ни сполетят са много и различни. Един от тях е особено дразнещ и (което е по-лошо) често срещан! Става въпрос за неприятната влага в дома ни. Тя намира начини да проникне в жилището ни и да кондензира. Но това не е най-страшното! Влагата в дома ни предизвиква образуване на мухъл. Ето тук вече имате основателна причина да се притеснявате! Мухълът представлява биологичен род и спада към царство гъби. Известен е още и под наименованието – плесен. Той се размножава по влажните места и така се увеличава с времето. Идеалната среда за него е именно една влажна стена.

Защо трябва да ни тревожи образуването на мухъл?

Освен чисто неестетическите проблеми, мухълът вреди сериозно на здравето на всички живущи в един дом. Провежданите през годините изследвания са доказали, че той би могъл да е причина за редица болести по човешките дихателни пътища. Мухълът също така може да доведе и до алергии, а освен това и до болести по кожата. И всичко това, само защото в дома ни има влага…

Как се образува влагата?

Тя може да навлезе по различни начини в дома ни. Специалистите считат, че влагата се образува от външни и вътрешни източници. От особено голям интерес е ситуацията с образуване на влага в мазетата през летния сезон. Ако желаете да се запознаете в детайли с източниците на влага, както и да научите всичко важно за проникването на влага в един дом, то тогава прочетете следната статия: Откъде идва влагата в жилището?

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment