Висулки Сваровски от сребро

Висулките от сребро са едно изключително красиво бижу, което всяка дама трябва да притежава. Е, разбира се, това не е задължително, защото много жени проявяват предпочитания към златото вместо това, но все пак ако изберете среброто със сигурност няма да бъдете ощетени.

Среброто е много обичан и уважаван материал още от най-дълбока древност и хората са го използвали в различни насоки. Всъщност дори през по-голямата част от човешката история среброто е било много по-скъпо и предпочитано от златото, като едва по-късно жълтият метал придобил по-голяма популярност.

Среброто е любим материал за изработка на бижута от не малко имена в сферата на бижутерията. Тук можем да отбележим името Сваровски – една от най-известните марки, които се свързват с производството на бижута в света. Не малка част, да не кажем повечето, от бижутата на Сваровски са изработени именно от сребро. Компанията предпочита този материал, защото той е изключително елегантен и естетичен, притежава много добри качества и не е толкова скъп колкото е златото, което прави бижутата с марка Сваровски по-конкурентни сред потребителите.

Среброто се отличава с леко сивкав отблясък. Като материал то е леко тъмно. По тази причина напоследък производителите на бижута от сребро масово използват покритие от най-скъпия метал в света – родият. Сребърното бижу става много по-красиво и атрактивно когато повърхността му се обработи с родий. Блясъкът на среброто много се засилва, то става една идея по-бяло и светло, след това светлината се отразява по съвсем различен начин. Това прави накитите не само по-привлекателни, но и много по-здрави и устойчиви на външни влияние.

След като вашата висулка е с покритие от родий, не е нужно да се безпокоите за това, че среброто ще потъмнее, както не рядко се случва със сребърните бижута. Това няма как да стане, не и докато родият не се изтрие постепенно а за да се случи това трябва да изминат доста години.

Освен всички други предимства, висулките от сребро, които имат покритие от родий няма да се издраскват. По своята същност среброто е мек метал, както всъщност и златото. От своя страна, родият е един от най-твърдите метали и вероятността да се издраска е повече от незначителна.

Така че ако планирате да си закупите висулки или колиета от сребро – без значение дали става дума за кръст, буквата на Вашето име, сърчице, някакъв амулет, медальон или каквото и да било друго – гледайте сребърното Ви бижу да има покритие от родий.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment