Виртуален или реален билярд-къде е магията?!

билярдни маси
билярдни маси

Билярдът е едно от популярните спортни игри в България. В развитието и в нашата страна има какво още да се желае, но въпреки трудностите почитателите не са никак малко. На пръв поглед лесна игра за всеки, със съвсем прости правила и основна цел определени топки да влязат в т.н. странични джобове на билярдната маса. При виртуалната игра на билярд тази цел трябва да бъде изпълнена за определен период от време. Съществуват, разбира се и по-сложни за изпълнение цели, като например да бъдат описани определени траектории с топката, след удар по нея. При онлайн билярд често при непостигане на целите червените топки избухват, което показва, че играта е загубена. Онлайн версиите на билярдната игра са освен чудесно средство за запълване на свободното време, също така и предоставят възможност да се научат основните правила. Така, когато се отдаде възможност за игра на реална билярдна маса вече сме понаучили това-онова. Оригинален, нов или професионален билярд са трите основни версии, които предлага виртуалното пространство. Целта топките да влязат в джобовете. При пропуск шансът е в ръцете на противниковия играч. И виртуалната игра предлага също толкова сложни позиции, от които играчът трябва да следва своята цел. Предизвикателствата не липсват, интересът расте с всеки следващ удър. Всеки геймър има възможността да докаже безспорните си качества. Това, разбира се носи допълнителни точки, а удовлетворението от поставяне на нов рекорд е несравнимо. Въпреки липсата на билярдна маса професионалният билярд в онлайн версия има различни варианти за играене. Геймърът може да я настрои за двама играчи, за играч срещу компютъра, а също и за сам играч. Естествено, най-атрактивна е играта срещу компютъра, за да проверите своето ниво.

Играта на билярд предлага на играчите много емоции и добро настроение. Уханието на билярдната маса, обаче не може да бъде заменено. Зарядът на щеката и реалният звук на удрящите се топки, които се плъзгат по истинско зелено сукно. Това може да се усети само при игра върху билярдна маса, изработена от дърво. Когато срещнеш погледа на опонента си, опитите да го разсееш или да устоиш на неговите предизвикателства, пеценката на всеки удър, дума или жест. Не на последно силата, прецизността и точността на всеки един удър с щеката.  При виртуалния билярд пък не се налага да излизаш от вкъщи.
Въпрос на предпочитания и възможности е изборът на виртуална или реална игра. И в двата случая билярдът предлага много разнообразие и усъвършенстване на различни качества у играещия.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment