Винтидж стил за интериора и ролята на вратите

January 25, 2017 | Автор: | Публикувано в Дом и семейство

Как може да пренесете миналото в настоящето? Как може да бъдете в крак с модата и епохи назад във времето? Предлагам ви едно интересно и увлекателно четиво, което ще ви даде нов поглед към последните тенденции в интериора.

Така познатият “Винтидж” стил е комплимент на съвременния човек от миналото. Този стил е тотален писък на модата, говоря мащабно – в интериор, дрехи, мебели, осветителни тела, врати и каквото се сетите още. И изглежда, че интересът към него няма да бъде загубен скоро.

Ако сте уморени от неспиращите нововъведения, вземете си уют от миналото. Всички знаете колко високо се ценят антиките и старинните неща като цяло. Понякога са оценени дори на космически цени. Ако смените интериора си във Винтидж стил, ще докажете на всеки гост своя фин естетически усет и ще го пренесете на сто процента в красотата, запомнена от едно време.
Как може да внесете този Винтидж стил в дома си?
Заложете на естествени материали и цветове. Може да развихрите въображението си и да включите в обзавеждането си всичко, което подчертава уюта и чара от ретрото.

Стъклените врати са най-удачни за този стил. Хубавото при тях е, че се изготвят по поръчка и може да пресъздадат всичко, което е в съзнанието ви. За Винтидж стила са подходящи стъклени врати с красиви гравюри или пък принт с прекрасна винтидж декорация. Или пък си представете хол, разделен от трапезарията, от елегантна двукрила плъзгаща врата във Викториански стил. Може да поставите и интериорни врати с покритие от дървесни частици. Вратите са ключов елемент във всеки дом, така че може да пресъздадете голяма част от аристократичната атмосфера именно чрез тях.

За спалнята, сложете масивни сатенени завивки в светли тонове, завършващи с красива дантела. В стаите използвайте вази с изтънчен рисунък и прекрасни цветя в тях. Декорирайте още със свещници, сервизи за чай и кафе, красиви полилеи, телефон с шайба, класически стенен часовник с големи римски цифри, шарени перденца и т.н. Мебелите, изкуствено имитиращи износено и състарено, излъчват тайнственост и история. Дървени столове, картини в черно-бяло и грамофонни плочи за интериор са силни акценти в този стил. Хубавото е, че вариантите за Винтидж стил са буквално неизчерпаеми, но не прекалявайте!

И с риск да се повторя, вратите са най-силния акцент. Те са първото нещо, до което се докосвате, така че отворете смело вратите, пренасящи ви в този изтънчен стил. За да го постигнете, трябва да аранжирате умерено между модерното и ретрото. Създайте нежност, уют и красота във вашия дом! Създайте шедьовър и гордо покажете на всеки усета си за финес и естетика. Винтидж интериора ще придаде изключителна аристократична изтънченост на вашия дом! Само се уверете се, че искате хармония, спокойствие, уют, романтика, нов дом, ново приятно усещане…

Оставете своя коментар

Трябва да влезете в сайта за да оставите своя коментар.