Винтидж стил за интериора и ролята на вратите

Как може да пренесете миналото в настоящето? Как може да бъдете в крак с модата и епохи назад във времето? Предлагам ви едно интересно и увлекателно четиво, което ще ви даде нов поглед към последните тенденции в интериора.

Така познатият “Винтидж” стил е комплимент на съвременния човек от миналото. Този стил е тотален писък на модата, говоря мащабно – в интериор, дрехи, мебели, осветителни тела, врати и каквото се сетите още. И изглежда, че интересът към него няма да бъде загубен скоро.

Ако сте уморени от неспиращите нововъведения, вземете си уют от миналото. Всички знаете колко високо се ценят антиките и старинните неща като цяло. Понякога са оценени дори на космически цени. Ако смените интериора си във Винтидж стил, ще докажете на всеки гост своя фин естетически усет и ще го пренесете на сто процента в красотата, запомнена от едно време.
Как може да внесете този Винтидж стил в дома си?
Заложете на естествени материали и цветове. Може да развихрите въображението си и да включите в обзавеждането си всичко, което подчертава уюта и чара от ретрото.

Стъклените врати са най-удачни за този стил. Хубавото при тях е, че се изготвят по поръчка и може да пресъздадат всичко, което е в съзнанието ви. За Винтидж стила са подходящи стъклени врати с красиви гравюри или пък принт с прекрасна винтидж декорация. Или пък си представете хол, разделен от трапезарията, от елегантна двукрила плъзгаща врата във Викториански стил. Може да поставите и интериорни врати с покритие от дървесни частици. Вратите са ключов елемент във всеки дом, така че може да пресъздадете голяма част от аристократичната атмосфера именно чрез тях.

За спалнята, сложете масивни сатенени завивки в светли тонове, завършващи с красива дантела. В стаите използвайте вази с изтънчен рисунък и прекрасни цветя в тях. Декорирайте още със свещници, сервизи за чай и кафе, красиви полилеи, телефон с шайба, класически стенен часовник с големи римски цифри, шарени перденца и т.н. Мебелите, изкуствено имитиращи износено и състарено, излъчват тайнственост и история. Дървени столове, картини в черно-бяло и грамофонни плочи за интериор са силни акценти в този стил. Хубавото е, че вариантите за Винтидж стил са буквално неизчерпаеми, но не прекалявайте!

И с риск да се повторя, вратите са най-силния акцент. Те са първото нещо, до което се докосвате, така че отворете смело вратите, пренасящи ви в този изтънчен стил. За да го постигнете, трябва да аранжирате умерено между модерното и ретрото. Създайте нежност, уют и красота във вашия дом! Създайте шедьовър и гордо покажете на всеки усета си за финес и естетика. Винтидж интериора ще придаде изключителна аристократична изтънченост на вашия дом! Само се уверете се, че искате хармония, спокойствие, уют, романтика, нов дом, ново приятно усещане…

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment