Видове съединения и спирачни тръби

Предстои ви дълго пътуване или просто сте решили да прегледате техническото състояние на вашия автомобил? А прегледахте ли го основно включително и за състоянието на спирачните тръбички? Това е нещо, което много хора пропускат да прегледат, просто, защото тръбите се намират под автомобила и е нужно колата да бъде на канал. И все пак е занемаряването на тези важни части може да ви струва много проблеми с автомобила и дори може да се стигне до фатален край, ако спирачките ви в един момент просто откажат, защото спирачната ви течност е изтекла.
Най-често срещания проблем свързан със загубата на спирачна течност е при корозирали спирачни тръби, не добре стегнато съединение или износено такова. Ако проблема е в разхлабена връзка, то я затегнете, но ако и това не помогне значи ще трябва да смените проблемите елементи в случая или тръби или съединения или просто и двете. За целта разгледайте богатия каталог на Autoo.bg на http://autoo.bg/спирачни-тръбички-и-преходници, където ще откриете различни видове спирачни тръби, а при липса на желания размер, той може да ви се изработи.

Спирачни тръбички

Видове съединения
В повечето съвременни автомобили, съединенията между тръбите и маркучите са метрични, но ако вашата кола е по-стара, то има вероятност те да са с имперски винтови съединения. Ако не сте сигурни точно какви са те, то е важно да разберете, преди да започнете да подменяте тръбите, защото сами ще видите, че края на тръбите са оформени различно в зависимост от това, дали съединението е метрично или имперско. Един от начините да разберете е да попитате автомонтьор, който е в състояние да ви каже от кои фитинги има вашата кола по номера на шасито. Другият вариант е да опитате да разберете сами като разгледате съединенията за отличителни знаци. При съединенията с имперска резба, женската гайка има вътрешна резба и конусовиден край, който изтънява в края, където се среща с мъжката гайка, която има външна резба.
Метричната женска гайка от друга страна е шестоъгълна с напречно сечение почти от единия край до другия и имат само малка кръгла секция в единия край за задържане на снадката на спирачната тръба.
Съществуват видими разлики между метричните и имперски мъжки гайки. Имперските са резбовани по цялата дължина до шестоъгълната глава, докато метричните гайки имат по-къса дължина на резбата, която стига малко под главата.

Видове снадки за спирачни тръби
Има два вида снадки, които може да срещнете при подновяването на спирачните тръби: единични и двойни.

  • Единична снадка
    Тя е куполовидна в края и обикновено се намира, където тръбата се вписва в спирачен шублер, главен цилиндър или цилиндър. Използва се, когато има мъжка свръзка.
  • Двойна снадка
    Двойна снадка се предлага на края и обикновено се използва, когато една тръба свързва друга тръба или маркуч. Връзката е направена с женска гайка.

Ако се наложи да прави подмяна на спирачните тръби и съединения най-добре е да отиде при специалист, който да ви каже какви точно трябва да закупите, за да не се налага вие да ровите и да търсите дали тези, които сте взели са правилните видове за вашия модел и марка автомобил. Както казахме по-горе можете да направите поръчка за изработка на специфични размери и накрайници от специалистите на Autoo.bg.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment