Видове опънати тавани

Опънатите тавани са съвременна технология, която се прилага широко от строители, архитекти, декоратори и дизайнери. Те са предпочитана от професионалистите опция, защото комбинират отлична функционалност, технически параметри и естетически качества. Какви видове опънати тавани се предлагат на пазара и какви са техните приложения?

Тавани на много нива

Традиционните тавани са плоски и равни, но опънатите системи предоставят възможност за създаване не само на плоска повърхност, но и на няколко различни нива и форми, включително арки, извивки и т.н. Таваните на няколко нива могат да се използват за разделяне на пространството на отделни зони с различни височини. Тавани с форма на куполи и арки са изключително атрактивни и предоставят плавен преход между стените и тавана. Този тип системи позволяват комбинирането на разнообразни декоративни елементи.

Опънати тавани със сатенен завършек

Ако искате визуално да уголемите размера на помещението и да създадете усещане за пространство и обем, таваните със сатенен завършек са вашето перфектно решение. Тяхната повърхност е изключително гладка и лъскава, така че те отразяват отлично светлината и дори създават огледален ефект. Сатенените тавани се предлагат в най-разнообразни нюанси и можете да подберете цвят или комбинация от цветове по ваш вкус.

Матови тавани

Матовата мембрана е класически избор, защото подхожда на различни стилове и не отвлича вниманието за сметка на мебелите и декорацията. При тези тавани липсва отразяване на светлината, затова те са идеални, ако искате да създаде атмосфера на удобство. Матовата повърхност е предпочитана в домове и офис помещения. Матовите тавани са отличен избор, ако искате бързо и лесно да постигате елегантност и да създадете прекрасен интериор.

Прозрачни тавани

Прозрачните тавани позволяват зад тях да се постави осветление, което ще освети целия таван, като в същото време осветителните тела няма да се виждат. Поддръжката им и достъпът до тях не е проблем, защото опънатите тавана се демонтират лесно и бързо при нужда. С прозрачните системи могат да се създадат източници на светлина с различни форми и размери.

Принтове и цветове

Цветните тавани и принтовете са идеално интериорно решение, чрез което можете да постигнете уникален дизайн. Опънатите тавани се предлагат в различни цветови гами, а чрез интересните принтове можете да създадете цели картини, например обсипано със звезди небе, 3D картини и т.н.

Акустични опънати тавани

Тези системи са от специален вид, които подобрява акустичните свойства на помещението. Чрез тях може да се избегне ехо и да се заглушат нежелани шумове. Акустичните тавана са не само изключително функционални, но и са перфектен декоративен елемент. Просто се свържете с нас на сайта ни beltendo.net и ще ви предложим всякакви решения за опънат таван.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment