Колко вида хидроизолация за баня има

Добра хидроизолация Дом и семейство

Като основата на всяка добра баня, стоят именно хидроизолационните технологии. Те са много на вид и днес ще разгледаме именно това – колко вида хидроизолация за баня има и какви са ползите на всеки вид.

Както винаги ще се стараем да постигнем точност с информацията, за да можете да я ползвате, когато в крайна сметка решите да хидроизолирате своята баня. Този процес не е никак евтин, затова е добре да се направи добър избор, който да служи качествено и дълго време.

Твърда хидроизолация

Добра хидроизолация

Най-основните видове хидроизолация са на текстилна основа, те са с механичен характер и се класифицират като „твърди“ изолации. Тяхната основна причина за употреба е, че са сравнително лесни за полагане и, че предоставят отлична водоотблъскваща бариера.

Един основен проблем и потенциален начин за навлизане на вода под тях, е наличието на шев между пластовете. Този шев се подсигурява с течна изолация, която слепва слоевете, като най-важното при твърдата изолация е именно подготовката на основата.

Гумена хидроизолация

Гумената хидроизолация е течна гума с пигменти, която се нанася с пистолет или с четка. Подобни изолации се използват вместо плочки или гранитогрес като предоставят отлични, 100% гарантирани хидроизолационни свойства.

Практически погледнато тези течни гуми могат да се използват както в бани, така и в кухни, професионални помещения и логистични центрове за храна.

Течна безцветна хидроизолация

Течната безцветна хидроизолация, каквато можете да намерите на ARD.bg, е прекрасен пример за ефикасен начин за предпазване и импрегниране на всякакъв вид повърхности.

Те най-често се ползват за изолирането на подови настилки в бани, като предлагат същата защита като течната гума, но и позволяват поставянето на допълнителна подова настилка.

Това означава, че се предлагат като подготвителен метод преди лепене на плочки и гранитогрес в бани. Те имат висока попивателност като навлизат дълбоко в основата на пода, премахвайки всички пролуки, попивайки изцяло в порите на бетона.

Благодарение на течната хидроизолация на ARD.bg, вие можете безпроблемно да подсигурите своята баня с години напред, без да се притеснявате за амортизирането ѝ.

Статистически погледнато, този вид изолации има най-дълъг период на експлоатация, като могат дори да се ползват без допълнителна защита от плочки.

Механична хидроизолация

Механичната хидроизолация е мембранна изолация, която се използва за вътрешно и външно ползване. Тя се полага най-често в основата на всяка стена, за да гарантират правилното оттичане на водата от стената по пода.

Тази уязвима точка от всяка баня изисква допълнителна подкрепа, която се постига с полагането на механична и течна хидроизолация едновременно.

За повече информация или директна възможност да закупите подобни продукти, посетете сайта на ARD.bg – топ вносител на течна хидроизолация за баня на ниски цени.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment