Верификация на авторство

В директорията за статии blogomania.org може да свържете своя акаунт с този в Google+. По този начин ще докажете, че именно Вие сте автор на дадена статия, а и публикациите Ви ще имат далеч по-голяма тежест.

Ето и как ще изглежда снипета на статията Ви в резултатите от търсене в Google:
Снипет в google search

Самото свързване на акаунтите в Google+ и този в blogomania.org е изключително лесно. Ето и как става това:
1. Първото нещо, което трябва да направите е да редактирате информацията във вашия потребителски акаунт. Посетете следната страница и в полето Google+ URL въведете връзка към потребителския си профил в Google+ (виж снимката). URL адреса на профила Ви в Гугъл плюс представлява това https://plus.google.com/u/0/ХХХХХХХХХХХХХХХХХХХ, където на мястото на Х-овете е вашия персонален номер. Попълнете също така и полетата “First Name” и “Last Name” за да се появява вашето име след всяка статия с линк към профила ви в Google+.
Верификация на авторство в Google+

2. След като сте въвели необходимите данни в потребителския си акаунт в blogomania.org, сега трябва да редактирате и профила си в Google+. За целта отивате на страницата “Редактиране на потребителския профил” -> Информация” и в секцията “Сътрудничи на” добавяте http://blogomania.org/. По този начин пoтвъpждaвaтe, чe aĸayнтът нaиcтинa e Baш.

google+

Това е всичко. Може да тествате някоя своя статия тук Rich Snippets Testing Tool, зa дa видитe дaли пpoфилитe ca cвъpзaни коректно и дaли ce виждa вашата снимка в снипета. Ако всичко е наред би трябвало да ви изпише следния текст “Verified: Authorship markup is verified for this page.”

Снипет в google search