Има ли смисъл от вентилаторни конвектори

Конвектори Технологии

Вентилаторните конвектори са интересен придатък към класическите конвектори, които генерално не използват вентилация или перки, за да изместват и задвижват въздушните маси в една стая. Името на конвекторите идва именно от употребата им на конвеция, което е процеса на вдига и снижаване на различните по температура въздушни маси.

Какво представляват вентилаторните конвектори

Вентилаторните конвектори са вид конвекторни печки, които използват един или няколко малки вентилатора от термо-пластмаса с микростъклени нишки. Тези вентилатори се включват при определен период, най-често в началните стадии на работа на конвектора, и целта им е да ускорят процеса на затопляне на помещението.

Подобен вид конвектори могат да се ползват както в малки така и в големи помещения, като са предимно предназначени за затоплянето на по-големи пространства. Именно работата на техните вентилатори ги прави доста добра алтернатива на климатиците, но тъй като не могат да изстудяват помещението не се срещат толкова често.

Как се различават от стандартните

Основната разлика между двата вида, е че тези с вентилатор могат да затоплят едно помещение доста по-бързо, но за сметка на това изсушават въздуха в помещението. Друг факт за тях, е че са доста по-шумни, поне в сравнение с тези, които са без вентилатор , именно заради работата на самата перка.

Конвектори

С оглед на цена, вентилаторните конвектори са една идея по-достъпни, което ги прави добра алтернатива като начин на затопляне, но пък увеличената сметка за ток може да обезкуражи някои от купувачите. Една основна забележка, която е важно да се направи, е че тези конвектори работят с по-стари технологии и не разполагат с най-новите датчици и термостати.

Причината безвентилационните конвектори за отопление да работят по-добре от тези с вентилатор, е понеже те разчитат изцяло на конвекцията, за да задвижат въздуха. Подобен вид намеса на перката може да наруши ритъма на цикличност и реално да причини по-хладен въздух.

Реално, скоростта на излизане на въздуха е по-висока отколкото при конвекторите без перка, както и температура на въздуха е по-ниска именно заради по-краткия престои в корпуса на уреда.

Имат ли повече ползи от другите модели

Реално, този уред се фокусира повече над обем преместен и затоплен въздух, отколкото над тишина и степен на затопляне на помещението. Тъй като въздуха, които те затоплят е с по-ниска температура, тяхната работа се удължава, тъй като помещението изстива по-бързо, изисквайки от потребителя да остави уреда активен за по-дълго време.

Така се увеличава консумацията на електричество, което се отразява и на крайната стойност на уреда. Ако искате да закупите качествени, кварцови конвектори, то ви препоръчваме да се насочите към Klimatici.bg, където експертите могат бързо да ви снабдят с най-подходящия конвектор за вашите нужди.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment