Важността на това да изберете точните крепежни елементи

Крепежни елементиКогато търсите правилния скрепителен елемент, който да включите във вашия дизайн, има много различни фактори, които трябва да имате предвид. Накратко, разбирането на технологията на крепежните елементи е само началото от това да направите добър избор за вашия проект. Всички крепежни елементи не са създадени равни, тъй като те не трябва да бъдат, защото имат много различни приложения. От детски играчки, до самолети, крепежите се използват навсякъде, но какви видове крепежни елементи са подходящи за вашия дизайн и продукт?

Закрепващите елементи може да изглеждат само като едно малко парче от пъзела, когато погледнете цялостния процес на проектиране. Въпреки че те могат да бъдат малък компонент, те са много значими.

Ако оставите крепежните елементи за накрая, когато проектирате, това често може да доведе до необходимостта от използването на “специални” крепежни елементи, които не са обичайни и / или лесно достъпни. Използването на такъв тип „специални“ крепежни елементи може да доведе до по-кратък живот на вашия продукт, или бъдещи неизправности и проблеми с производителността.

Важно е да имате предвид някои неща, когато решите кой крепежен елемент ще ви свърши най-добра работа по време на всяка стъпка от процеса на проектиране. За да започнете, изберете елемент въз основа на неговата функция, размер и материала, от който е изработен.
Напредвайки в работния процес, информацията ви за крепежни елементи трябва да се разшири, така че да включва информация за промишлените стандарти, като типове закрепващи елементи, здравина на скрепителните елементи и управление на материала и корозията.

Повечето каталози предоставят тази информация в описанието на самия продукт. Например, в каталога с крепежни елементи на КАМ-04 се обозначават скрепителните елементи с подробна техническа информация. Отбелязани са също така и допълнителни ресурси, включително свързаните с тях индустриални стандарти, очаквания и приложения. Без значение каква платформа за дизайн използвате, чертежите за закрепване могат да бъдат изтеглени и добавени към дизайна.

Обърнете внимание и на процеса на сглобяване, когато избирате определен елемент, който ще работи най-добре. Имайте предвид производствената ситуация, когато вземате решения; например наличните ви инструменти, ограниченията на капацитета и процеса на калибриране.
Закрепващите елементи са проектирани така, че да държат заедно две части. Знаейки това, избягвайте да добавяте “по-високи отговорности” към обикновените скрепителни елементи. Ето някои основни правила, които трябва да имате предвид:

  • Закрепващите елементи трябва винаги да бъдат равни, или по-добри от вече сглобените части.
  • Болтовите връзки не трябва никога да бъдат слаби
  • Сглобените скрепителни елементи трябва винаги да бъдат леснозаменяеми и следователно да могат да се подменят при нужда.

В крайна сметка, ако крепежните елементи са ваш основен приоритет в процеса на проектиране, то той ще се изплати в дългосрочен план. Не оставяйте решенията касаещи закрепващите елементи за накрая. Заложете на доказани производителите на крепежи като КАМ-04, които имат и собствена марка Kamfix. Избирайте внимателно и заложете на качествената изработка.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment