Важният избор на циментова хидроизолация

Изборът на подходящи материали за ремонт у дома рядко може да бъде характеризиран като лесен процес. Заливани сме от какви ли не продукти, на редица производители, всеки определян като качествен и уникален по рода си. Но питали ли сте се някога как да разберем кой точно е подходящият артикул, който трябва да закупим? При чисто фасадни освежавания, този избор е сравнително по-лесен. Тогава сме грабнати от даден цвят, цена, качество и т.н. Общо взето – точки, за които можем да намерим много информация и, които можем да установим собственоръчно.

За съжаление, съществуват и продукти, чието проучване е по-сложно. За да сме по-точни, трябва да разгледаме един ремонт на баня например. Изборът на плочки е лесен. Но кое е сложното тук? Трудности ще срещнем в това как да хидроизолираме. И по точно – какъв точно хидроизолационен метод да изберем?

В последните години, на пазара се търси все повече циментова хидроизолация. Сравненията между нея и останалите често пораждат спорове. Все пак, както вече отбелязахме, изборът ѝ е далеч по сложен от това да изберем подходящия фаянс. За това, в следната статия, ще изложа основните качества на една качествена циментова хидроизолация, а именно:

А) Трайна защита от влага. Все пак целим да хидроизолираме. Много продукти се характеризират като идеални за тази цел, но трябва да се уверим, че това наистина е така. В последно време започва да се разпространява все повече и повече информация за доволни потребители, които споделят своето мнение относно това коя циментова хидроизолация им е свършила най-добра работа.

Б) Устойчивост влияния от външна среда. Циментовата хидроизолация е подходяща не само за употреба в интериора, но и в екстериора. Тоест – ако хидроизолирате даден резервоар или басейн например, уверете се, че избрания продукт може да Ви осигури идеалната защита от механични частици, UV лъчения и т.н.

В) Как и къде може да се полага циментовата хидроизолация? След като вече сме установили, че идеалния продукт за нашата цел е циментова хидроизолация, то за нас остава да наблегнем на това върху какви по вид основи можем да я положим. Трябва да вземем под внимание и факта, че трябва да запазим здравината на конструкцията. Има продукти, които пасват на различни по вид повърхности (деформируеми и недеформируеми, бетонни и дървени, керамични и акрилни и т.н.) като същевременно осигуряват превенция срещу бъдещи пукнатини в конструкцията.

И все пак – преди да направите своя избор, допитайте се до специалисти. Както вече отбелязах, този тип хидроизолация набира все повече популярност и информираността е само въпрос на личен избор!

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment