Вашето дете има ли нужда от детски психолог?

January 27, 2022 | Автор: | Публикувано в Здраве

Вашето дете има ли нужда от детски психолог?

Да бъдеш родител е отговорност. Важно е да наблюдавате благосъстоянието на детето, да се грижите за неговото физическо и психологическо състояние. Веднага щом разберете, че нещо не е наред с детето, свържете се със съответните специалисти. Това важи и за психоемоционалното състояние.

Как да разберете дали имате нужда от детски психолог? Нека го разберем.

Детски психолог: какво прави специалист, какви методи на терапия използва? Психологът помага на родителите да разберат причините за психологическите проблеми на детето. Професионалист се занимава с диагностика и корекция на поведението, състоянието. Обикновено сесиите се провеждат в присъствието на родители. Важно! В процеса на терапията детският психолог използва методи за лечение под формата на игри, рисуване и терапия с приказки. Последното се харесва на много деца. Разбира се, това не са всички методи, всъщност има повече от 50 от тях. Детето се нуждае от психиатрична помощ, ако:

– трудно преживява скорошния развод на родителите си;

– е бил жертва на насилие или е видял престъпление;

– изпитване на конфликти в училище, с връстници, учители, съседи;

– не може да приеме, че в семейството се е появило друго дете;

– се държи ирационално по някаква причина;

– учи лошо;

– има фобии и зависимости;

– живее в постоянен стрес;

– има лоши отношения с родителите;

– в семейството има чести конфликти с посегателство;

– прекомерна агресивност на детето;

– ако мама или татко се разведат скоро;

– семейството чака попълване;

– планирате преместване в друга държава, град;

– родителите решиха да прехвърлят детето в друга образователна институция и много други.

Какво да направите, ако имате нужда от детски психолог – добър детски психолог. Първо трябва нежно да поговорите с детето и да кажете, че ще отидете на гости при добър приятел. Там детето ще може да играе и да общува. Всичко ще се проведе в спокойна и комфортна атмосфера. Един добър психолог ще се погрижи за това. Имате ли нужда от добър детски психолог? След това се регистрирайте при мен психолог за гр.Варна и България. Приемам деца на различна възраст, вкл. тийнейджъри. Препоръчвам ви предварително да подготвите списък с проблеми, които забелязвате у детето си. Ще направя моята диагностика и ще Ви дам отговори на всички въпроси, които имате като родител в поведението на детето. Телефонът за комуникация и допълнителна информация е посочен на сайта . psihologvarna.com

Оставете своя коментар

Трябва да влезете в сайта за да оставите своя коментар.