В търсене на универсален продукт за почистване на лице

Доколко е важно почистването на лицето?

Лицето е нашата визитна картичка и повечето от нас го осъзнават напълно. Всъщност, ние сме дотолкова съсредоточени върху лицето, че в повечето случаи пренебрегваме останалите части от своето тяло. Това, обаче съвсем не означава, че грижите, които полагаме са правилните грижи. Много често нанасяме повече вреди на кожата на лицето, опитвайки се да постигнем съвършенство.

Почистването на лицето е ключов момент, който определя дали ще изглеждаме добре или ще страдаме от различни козметични и дерматологични проблеми. Както самата манипулация, така и изборът на подходящ почистващ продукт са решаващи за състоянието на кожата на лицето в дългосрочен и крактосрочен план. Дори най-съвършеният крем за лице няма да окаже ползотворно влияние, ако кожата на лицето не е почистена качествено.

Кои са грешките, които допускаме при почистване на лицето?

Всяко почистване на лице се прави с една единствена цел – да се освободят порите на кожата от себума и външните замърсители, като грим, прах и мазни наслоявания от вредните емисии в атмосферата. Всяко почистване, което не осигурява такъв резултат е погрешно и доказателството може да се види с просто око – кожата е в лошо състояние.

Най-честите грешки, които допускаме при почистване на лицето са:

  • Неправилен избор на почистващ продукт
  • Неправилна употреба на продукта
  • Забравяме да ексфолираме редовно мъртвите кожни клетки
  • Използваме твърде много/ недостатъчно почистващ продукт
  • Подсушаваме по неподходящ начин

Всяка една от тези грешки причинява един основен проблем – запушване на кожните пори. Когато порите на кожата на лицето са запушени възникват най-често срещаните проблеми на кожата – нездрав (сивкав) тен, прекомерно омазняване, акне и комедони, възпаления и зачервяване, лющене и чувствителност при допир.

Как да почистваме правилно лицето?

Имайте предвид, че кожата на лицето е изложена постоянно на външни дразнители. Освен токсичните изпарения в атмосферата, кожата ни е принудена да понася студ и вятър, силно слънце и най-вече гримове с различно качество и съдържание. Всичко това може много бързо да влоши състоянието на кожата, когато липсва правилно и дълбоко почистване на лицето.

Решаващо за правилното почистване на лицето е изборът на почистващ продукт. Той трябва да отговаря на особеностите на нашата кожа, а това означава, че ако кожата ни е мазна, в никакъв случай не бива да я третираме с препарати, предназначени за суха кожа. Те са с високо съдържание на мазнини, което ще се отрази пагубно на лицето ни.

Трябва да се знае, че подсушаването на лицето е не по-малко важно от самото почистване. Мръсни, влажни и прекалено твърди хавлиени кърпи ще обезсмислят цялата манипулация. Използвайте винаги чисти и сухи кърпи за лице, тъй като влагата и мръсотията правят кърпите развъдник за гъбички и други микроорганизми, които могат да причинят сериозни инфекции и заболявания не само на кожата, но и на дихателните пътища.

Има ли универсално средство за почистване на лице?

Ако трябва да посочим универсален продукт за почистване на лице, то това със сигурност са геловете, тъй като те не съдържат мазнини, но в същото време могат да осигурят на сухата кожа, така необходимата хидратация. Те са подходящи за мазна, суха и смесена кожа и особено ако са разработени на базата на изцяло натурални, растителни съставки, могат да направят чудеса с кожата на лицето, като освен всичко останало, те са изключително лесни и приятни за употреба.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment