Търсачките на регистраторите не са готови за новите домейни

Компаниите, които се занимават с регистрация, се опитват да подобрят своите резултати за търсене за пресните домейни от първо ниво. Има известен напредък, но резултатите са все още са далеч от идеалните. Всички си мислехме, че Donuts’, компанията, която продава наименованията, ще бъде вписана на повечето места, от които биха могли да се закупят. Сега няколко седмици, след като повече от 100 000 домейн наименования от начално ниво станаха достъпни, можем да се запитаме дали търсенето се е променило.

GoDaddy
Хостинг компанията е направила напредък в търсенето. На 05.02.2014 г. нямаше никакви промени, свързани с термините, използвани в търсенето. Освен това регистраторът не даваше никакви предложения за новите домейни от първо ниво.
Към днешна дата сайтът на компанията показва съответните наименования. Вече могат да бъдат намерени варианти като “Plumbing.Guru”. Все пак примери като .photography и .lighting са все още трудно достъпни. Освен това търсачката на GoDaddy не отчита точката. Именно това е и аргументът примери като fun.holdings да не се намират лесно. Също така търсачката се затруднява при предлагането на други варианти за наименования. Все пак това е проблем, който съществува, откакто има търсачки, а не заради появата на новите домейн имена.

eNom
eNom изглежда е компанията, която се представя най-добре в този план. Почти в самото начало можеха да се намерят домейн имената от новия тип след заявка в търсачката. Предложенията, които можете да намерите на техния сайт, станаха все повече с времето.

1&1
Ако сте похарчили 50 млн. долара за реклами на новите имена, е може би най-добре да сторите така, че клиентите, които искат да ги регистрират, да могат да ги намерят. Интересният подход на този регистратор е, че той затрудни този процес. Ако бяхте потърсили някой от домейните в първите дни след представянето им, търсачката щеше да ви каже, че те не се поддържат. Това естествено е грешка, която беше премахната в последствие, но все пак вероятно е прогнила милиони потребители.
На този етап е по-добре да проведете търсене в рамките на сайта, отколкото да отидете на специалната секция, която обединява новите домейни. Възможно е потребителите да имат смесени чувства за преживяванията си на този сайт. Можете да намерите някои предложения за новите наименования от първо ниво. Понякога се появяват и доста странни оферти. Ако речем, че търсите “Plumbing.Guru”, ще получите съобщение за грешка.

Hover
Тази компания, която се занимава с домейн имена, би могла да ви даде някакви задоволителни предложения само ако търсите да речем „fun.holdings”. Използването на думите „Fun“ и „holdings”, няма да се покажат никакви резултати.

Network Solutions/Register.com
Регистраторите на Web.com, изглежда не са били никак готови за появата на новите домейни. Подобно на 1&1, единственият начин да регистрирате наименование в първите дни беше да го намерите в специалната секция, посветена на промяната.

В заключение
Може да ви се струва, че това положение на търсачките е направо плачевно. Всъщност това са положителните примери в индустрията. Има много регистратори, които сякаш не са знаели, че идват новите домейн имена, за които говорим. Работата с техните търсачки на този етап е доста по-трудна в сравнение с описаните по-горе примери.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment