Трансплантация на бъбрек – какво трябва да знаем

August 30, 2016 | Автор: | Публикувано в Здраве

Ако състоятнието ви или това на ваш близък е толкова сериозно – в терминален стадий на бъбречно заболяване и вече е необходима трансплантация на бъбрек (ренална трансплантация), единственото от което имате нужда е да се свържете със специалистите от Bridge Medical. Огромния си опит в трансплантацията на бъбреци, те са вашия най-добър спътник и съветник. Без тях лутането ви ще е безкрайно.

Хроничната бъбречна недостатъчност (ХБН) е изключително сериозно и тежко заболяване. Болните се превръщат в роби на хемодиализата, без която не могат да живеят. Животът на близките им хора също се превръща в ад.

В един момент се оказва, че бъбрекът на болния фукнционира с 10% или дори по-малко от капацитета си, което може да се окаже фатално. Бъбрекът не върши функцията си в тялото и се налага някой да поеме работата му – тук започват тежките хемодиализи, които с времето увеличават честотата си. Болнитя прекарва часове наред, закачен за апарата за диализа.

Разбира се, отначало се забелязват симтоми, които сигнализират за нереднсот в организма на страдащия от хронична бъбречна недостатъчност (ХБН). Възможно е болният да започне да изпитва неразположения като повръщане, диария, загуба на тегло, често уриниране, кръв в урината. МНого често тези симптоми не се регистрират като признак за нещо толкова сериозно. Едва по-късно с кръв в урината, , нарушения на сърдечния ритъм, подуване на краката, глезените, лицето и ръцете, мускулни спазми, чувство на умора и слабост, затруднена концентрация, виене на свят и други се започват по-обстойните изследвания. Шокът от първоначалната информация е доста сериозен.

При доста от пациентите хроничната бъбречна недостатъчност се явава като резултат от други заболявания. Обикновено при злокачествена хипертония, инфекции, захарен диабет, фокална сегментна гломерулосклероза, поликистоза на бъбреците, заболявания в обмяната на веществата, автоимунни заболявания като лупус, склеродермия, дерматомиозит се случва да се стигне до хроничната бъбречна недостатъчност. В този случай всъщност бъбрекът не може да филтрира отпадните вещества на организма. Това може да бъде фатално за човека.

Към трансплантация на бъбрек (ренална трансплантация) или просто присаждане на бъбрек се стига в терминалния стадии на хромичната бъбречна недостатъчност. За да се премине към трансплантация е необходимо да има съвместим донор на бъбрек. Обикновено на изследване за съвместимост най-напред се подлагат най-близките роднини – сестри, братя, родители и деца на страдащия. Ако не се открие донор сред тях могат да се изследват всички желаещи да помогнат. В крайна сметка се чака за трансплантация на бъбрк от починал донор. Той трябва да е починал наскоро и да не е боледувал от хронични бъбречни болести.

Лекарите на Bridge Medical отлично знаят от богатия си опит всяка стъпка при предприемането на бъбречна трансплантация и отлично могат да ви насочат към най-доброто решение за вас.

При трасплантация на бъбрек 95% от пациентите преживават първата година, а общата успеваемост е над 70%.

Върнете се към нормалния живто с трансплантация на бъбрек.

Оставете своя коментар

Трябва да влезете в сайта за да оставите своя коментар.